Aquest dissabte 26 de maig, a les 12 h, s’inaugura a la plaça de la Salut el mural de 400 m2 dedicat al moviment veïnal dels anys 70 que ha pintat l’artista valencià Escif

A partir de les 10.30 h hi haurà diverses activitats familiars. A les 12 del migdia es faran els parlaments, en els que intervindran l’alcalde, Jordi San José, un representant de la fundació Contorno Urbano, que explicarà el contingut del mural, i veïns i veïnes del barri.

L’acte, que comptarà amb la presència de l’autor del gràfic, Escif, es tancarà a les 12.45 h amb un refrigeri. D’altra banda, l’entitat La Mordida Literaria estarà present amb una parada de llibres sobre el moviment veïnal.

Escif, que va ser escollit després d’un procés de selecció de 8 mesos, amb una convocatòria internacional i dos jurats, va començar el disseny del mural el passat 15 de maig. Prèviament, va passar 10 dies a Sant Feliu per conèixer millor la història de la ciutat i els veïns i veïnes que van lluitar a l’època, així com les diferents entitats vinculades al barri. La residència artística pretenia generar una reflexió sobre el passat, però també sobre el present i el futur de la ciutat.

L’artista valencià, reconegut internacionalment per la seva originalitat i la profunda reflexió que acompanya les seves creacions, és també un gran activista, ja que l’obra de l’anomenat “el Banksy espanyol” està marcada per la crítica social i política. En els seus treballs ha tractat temes socials com el cas Gürtel, la Primavera Valenciana, les retallades econòmiques o l’urbanisme de València. Al llarg de la seva trajectòria ha fet intervencions artístiques arreu del món. La seva proposta per al mural de la plaça de La Salut vol reflexionar sobre la memòria històrica, el moviment de lluita veïnal i les esperances dels habitants de Sant Feliu.

Aquesta intervenció forma part de la remodelació completa de la plaça de La Salut, espai que compta amb una història important per a la ciutat. El mural simbolitza la lluita de les entitats veïnals que, fa 40 anys, van aconseguir la construcció de serveis bàsics, com l’ambulatori..

La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu, l’Associació de Veïns i Veïnes de La Salut i la fundació Contorno Urbano.

Font: Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here