L’accident es va produir a l’aeroport de Barcelona-El Prat de Llobregat a la zona de càrrega. Dos treballadors en van sortir directament afectats de manera molt greu

Un vigilant de la terminal de càrrega de l’aeroport del Prat va perdre una cama per la mala fixació d’un carro de transport de mercaderies.

L’accident va ocórrer aquest diumenge al migdia, quan es va desviar un dels carros encadenats a un vehicle tractor que accedia a la zona de descarrega. El carro va perdre la fixació de seguretat just a l’altura de la porta, en el punt on hi havia un vigilant de seguretat i un treballador del servei de handling.

Tots dos van quedar atrapats entre el carro i una tanca de seguretat. A resultes de l’impacte, el vigilant va perdre una cama i és en risc de no poder conservar l’altra, mentre el treballador de handling va ser operat d’urgència amb ferides greus en una cama.

A banda dels dos ferits de gravetat, a resultes de l’accident els serveis mèdics també van haver d’atendre d’un atac d’ansietat el conductor que transportava la mercaderia.

Comissions Obreres ha criticat l’estat “deplorable” dels vehicles de transport de mercaderies i equipatge, i ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball.

El sindicat ha comunicat reiteradament a una de les empreses afectades les deficients condicions de treball en què es fa la manipulació de materials i productes pesants i l’impacte en la salut dels treballadors/es.

L’accident de treball que ha significat que uns treballadors preguin mal i que perdin la seva salut per treballar, és producte de les deficiències preventives segons el sindicat.

CCOO exigeix a la Inspecció de Treball que es prenguin les mesures correctores perquè la prevenció assoleixi els estàndars mínims exigibles.

“Cal evitar incidents i accidents que impactin en la salut de les persones i en aquest objectiu s’ha de determinar qui és responsable, determinant les responsabilitats que corresponguin”, sentencia el comunicat sindical.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here