El projecte inclou un estudi per analitzar com afecta aquesta intervenció urbanística a la salut de les persones

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) crearà un espai cívic per recuperar l’accés a la llera del riu Llobregat, amb un parc que començarà a la riera de Corbera i donarà continuïtat al parc de la Solana. Les obres començaran a l’estiu i s’espera que estiguin enllestides en vuit mesos, amb un pressupost de 900.000 euros, i la intenció és que la ciutat disposi d’un espai per fer “pràctiques socials i saludables”, segons ha destacat l’alcalde Enric Llorca.

Unes graderies, carrils bici i màquines per fer exercici seran alguns dels elements del nou espai, que també preveu una millora de la il•luminació dels accessos actuals per accedir al riu. Al mateix temps, el projecte inclou el desplegament d’un estudi per analitzar quines millores aporta a la salut de les persones aquesta intervenció urbanística.

El nou parc serà pioner en aquest tipus d’estudis, després de ser escollit per la Generalitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació per avaluar per primera vegada a Catalunya la millora que suposa per a la salut de les persones una actuació urbanística. Segons l’estudi inicial realitzat per la Generalitat, els principals problemes de salut crònics dels ciutadans de Sant Andreu de la Barca són les taxes elevades de colesterol, la hipertensió arterial i els trastorns d’ansietat, aspectes que també són els més freqüents al conjunt de Catalunya.

La previsió de l’administració és que la recuperació de la llera del Llobregat contribuieixi a incrementar l’activitat física entre els ciutadans, disminuint de retruc les malalties cardiovasculars, respiratòries i la sensació d’estrès. També es confia que es reduirà la taxa de depressió i ansietat gràcies a l’augment de l’autoestima.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here