La multinacional Nestlé ha anunciat que tancarà la divisió tecnològica que té a Suïssa, on acomiadarà 500 treballadors en els pròxims 18 mesos

Aquests plans per “reorganitzar les activitats informàtiques” faran que es potenciï l’actual centre de tecnologia que la multinacional té a Esplugues de Llobregat –on actualment treballen 150 empleats–, així com altres centres de l’empresa, tal com ha apuntat en un comunicat. Preguntades per l’ACN, fonts de la companyia a Suïssa no han volgut donar més detalls sobre quins són els plans de futur per aquest hub que té al Baix Llobregat, però han avançat que aviat s’anunciaran “un nombre substancial” de llocs de treball per “omplir algunes posicions” en diversos punts on Nestlé ja té presència, inclòs a Catalunya.

En línia amb aquests canvis, Nespresso està planejant establir centres operatius a Espanya i Portugal per potenciar els hubs que Nestlé té en “àrees de comerç electrònic i cadena de subministrament”. L’empresa també vol crear un centre per a l’excel·lència de les operacions de boutique a Itàlia.

Els plans de reorganització –que no afecten els punts de producció a Suïssa– ara estan subjectes a un període de consultes amb els treballadors afectats. Segons explica la companyia, s’oferiran llocs de treball dins del grup Nestlé, jubilacions anticipades i suport per trobar feina fora de l’empresa. “Nestlé segueix completament compromès a la seva base a Suïssa”, ha dit en el comunicat el cap de recursos humans i membre de comitè executiu de Nestlé, Peter Vogt.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here