Entre d’altres accions, es potenciarà l’ús de la bicicleta i es pacificaran alguns carrers

Sant Boi de Llobregat comptarà amb la primera Zona de Baixes Emissions local de l’àrea metropolitana. Concretament, s’implantarà al barri de Marianao, entre el carrer de Benviure, l’avinguda Can Carreres i la Ronda Sant Ramon. En l’interior del perímetre que conformen aquestes vies, que s’identificarà amb senyalització vertical i horitzontal, s’impulsarà una bateria de mesures per potenciar la mobilitat sostenible.

Entre les diferents mesures, destaca la pacificació del carrer Eusebi Güell i del passatge de Santa Teresa; l’impuls de l’ús de la bicicleta amb la instal·lació de 20 noves places d’aparcament i la creació de noves zones d’aparcaments de motos a la calçada per incrementar l’espai per a vianants. Amb aquesta mesura, que s’emmarca en l’estratègia metropolitana de reducció de la contaminació atmosfèrica i de millora de la qualitat de l’aire, l’AMB vol completar la creació de la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona (ZBE Rondes Bcn).

Paral·lelament, totes aquestes actuacions, que es coordinaran entre l’AMB i l’ajuntament de Sant Boi de Llobregat, en funció de l’àmbit competencial de cadascuna, aniran acompanyades d’un pla de control de la qualitat de l’aire per monitoritzar i avaluar els efectes sobre la qualitat de l’aire mitjançant 5 punts de control i mesura de la contaminació.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here