ICV encara el repte de traslladar el projecte de Catalunya en Comú als municipis, junt amb els altres partits que formen part d’aquest nou subjecte polític. En un moment de canvi, Iniciativa ha presentat els nous lideratges que aspiraran a encapçalar la llista comú a Sant Feliu i al Prat, a les properes municipals

Diumenge es va celebrar la tradicional Festa del Baix Llobregat al Parc Nou del Prat de Llobregat, organitzada per la secció local d’ICV, que ostenta l’alcaldia del municipi baixllobregatí.

Hi va intervenir Lluís Mijoler, regidor d’Economia, Transparència i Bon Govern, que va ser proclamat candidat d’ICV per encapçalar el projecte de Catalunya en Comú al Prat al plenari celebrat el 12 de febrer, després de la presentació de 69 avals, i per 139 vots a favor i cap en contra.

A l’acte polític de diumenge, Mijoler va posar en valor la feina feta, al llarg dels darrers 36 anys, d’en Lluís Tejedor i va manifestar que “són molts anys de govern d’esquerres, de la feina ben feta, de treballar per la gent i per tenir uns serveis públics gratuïts i de qualitat; com també, de treballar i lluitar per la defensa del territori”. I així continuarem, “com no pot ser d’una altra manera”, va sentenciar Mijoler.

Per la seva banda, a Sant Feliu, Lídia Muñoz va rebre el suport unànime de la militància d’ICV.

La formació, immersa de ple en el procés de consolidació de l’espai comú, va escollir com a candidata a l’actual presidenta de l’Àrea de Territori, sostenibilitat i activitat econòmica de l’Ajuntament de Sant Feliu; per 76 vots a favor i cap en contra, d’un cens total de 118.

La Lídia Muñoz, va néixer a Sant Feliu la primavera del 1981, i des de fa uns anys viu al Barri Falguera. Molt implicada en el món de l’esport santfeliuenc, en el camp del voleibol, la regidora de 37 anys va estudiar Ciències Polítiques i de l’Administració a l’UAB. És regidora des de 2003, primer en una molt dura i constructiva oposició; i des del 2011 governant i desenvolupant diverses responsabilitats com joventut, partcipació, dones i polítiques d’igualtat o territori.

A l’assemblea celebrada el passat 29 de maig, després d’un dia sencer de votacions presencials i de que la setmana anterior Muñoz hagués estat l’única candidata en presentar els avals per a la candidatura; la mesa d’escrutini va proclamar la ratificació de la candidata per 76 vots a favor i cap en contra, d’un cens total de 118. Muñoz va donar les gràcies “per refermar-me amb el vostre suport en la idea de que formo part d’un projecte col·lectiu, i que dins la meva organització tinc la sort de poder comptar amb el suport de la militància, amb el suport dels meus companys i de les meves companyes. Gràcies a totes i a totes”.

La regidora ecosocialista va afegir que “tinc la confiança de formar part d’un equip que prepararà la ciutat per a la nova dimensió urbana i social del soterrament (el gran repte dels propers anys), sense oblidar el nostre ADN, que sempre ha estat la lluita contra la precarietat, l’atur, i les desigualtats, però alhora, amb l’esperança que vivim un moment de canvi que ja és aquí, que ha arribat per quedar-se, i del que podem i volem ser protagonistes i motor. El Bé Comú ha de ser l’horitzó, o com sempre hem dit les feministes d’ICV, posar les persones al centre de l’economia. És una manera més clàssica de dir-ho, però el concepte és el mateix”, va sentenciar.

Finalment, va acabar explicant que té “la voluntat de que entre tots i totes construïm el projecte de Catalunya en Comú a Sant Feliu. Necessitem una Catalunya en Comú forta, que sigui una gran aportació al canvi i que continuï situant a Sant Feliu com una ciutat referent a Catalunya (Tarifació social, Rescat Social…). La història i la fortalesa d’ICV han d’ajudar a la construcció de l’espai comú amb noves aportacions i amb la voluntat de transformació sempre present, amb una bona dosi de valentia i voluntat de superació. M’hi deixaré la pell per aportar-la, i espero que m’acompanyeu en el procés”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here