Els dies 8 i 15 de juny se celebraran a l’Auditori del Palau Falguera dues sessions de “Diàlegs per al Soterrament”, un espai d’informació i debat on la participació ciutadana és imprescindible per començar a construir el Sant Feliu del futur. L’objectiu de les jornades és fer una aproximació a experiències de referència en matèria de transformació urbana.

La primera sessió tindrà lloc aquest divendres 8 de juny, de 18.30 a 20.30 h, sota el títol ‘Experiències d’altres municipis’.

La jornada comptarà amb la participació de ciutats que han viscut o estan vivint processos similars al soterrament de la via de Sant Feliu, i estarà dirigida pel periodista santfeliuenc Esteban Crespo, que actualment treballa a l’àrea digital dels Serveis Informatius de TVE-Catalunya. Intervindran Pere Montaña, gerent de l’Ajuntament de Terrassa; Enric Llorca, alcalde de Sant Andreu de la Barca; Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Oriol Lladó, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Badalona; i Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet.

La segona sessió se celebrarà el divendres 15 de juny, de 18.30 a 20.30 h, i estarà centrada en el model de ciutat i els grans àmbits relacionats amb la transformació urbana i les oportunitats que generarà el soterrament. Després de la intervenció inicial, també seguirà un debat sobre les qüestions exposades. Participaran Ton Salvadó, director de Model Urbà de l’Ajuntament de Barcelona; Ricard Riol, president de la Plataforma per al Transport Públic; Anna Vergés, cap de l’Observatori Metropolità d’Habitatge; i Blanca Valdivia, membre del col·lectiu Punt 6 (urbanisme amb perspectiva de gènere).

Actes informatius als barris

A banda dels Diàlegs per al soterrament, els dies 13 i 20 de juny, de 19 a 20.30 h, es faran actes de presentació del projecte constructiu del soterrament i del procés de participació a diferents barris de la ciutat i oberts a la ciutadania.

Així, el dimecres 13 de juny la sessió informativa es farà al Centre Cívic Roses, al barri de Roses Castellbell; i el dimecres 20 de juny l’acte tindrà lloc al Centre Cívic Les Tovalloles, als barris de La Salut i Can Calders. Ambdós dies intervindran representants de l’Ajuntament i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per tal d’explicar el projecte.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here