Grups musicals de tot tipus han interpretat ‘Oh happy day!’ a les 7 de la tarda en llocs com el Born de Barcelona o l’Auditori Josep Irla de Girona

El vuitè Festival SIMFONIC ha fet coincidir aquest dissabte a la tarda 100 concerts simultàniament a tot Catalunya i Balears. Més de 5.000 estudiants d’escoles de música han actuat alhora a partir de les 6 de la tarda en més de 100 espais singulars. Tots els concerts són gratuïts i agrupen diversos estils musicals. El reconegut cor Barcelona Gospel Messengers és el padrí d’aquesta edició i, en honor seu, la famosa cançó ‘Oh happy day!’ ha sonat cap a les 7 de la tarda a tots els concerts.

Entre les agrupacions musicals n’hi havia de caire clàssic com orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano o cant coral, així com concerts de swing, grups de jazz, cors de gospel, música electrònica o popular i tradicional. Entre els espais on s’han fet els concerts destaquen el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, l’Auditori Josep Irla de Girona, l’església romànica de Sant Martí, a Lleida, la Sala Gòtica de l’Hospital de Sant Andreu de Manresa, el Palau Despuig de Tortosa o el CaixaForum de Palma. També s’han fet concerts a ciutats com Tarragona, Reus, Amposta, Mollerussa, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat o Vilassar de Mar, a més de Campos, Llucmajor i Inca a Mallorca. Només a la ciutat de Barcelona han actuat una quarantena d’escoles en llocs com centres cívics, casals, biblioteques, llibreries, museus o fins i tot el parc d’atraccions del Tibidabo.

A la Sala Moragues de l’antic mercat del Born ha actuat l’Escola de Música Tarantel·la amb diverses corals, conjunts instrumentals i grups de guitarra, vent i corda. A Girona, el festival SIMFONIC també ha ressonat a diferents punts de la ciutat. A l’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat la Coral Les Veus del Cric ha interpretat una desena de temes, entre els quals hi havia cançons com ‘Vestida de nit’, cançons tradicionals jueves o ‘Cançó de bres per a una princesa negra’. Es tracta d’una coral de Riudellots de la Selva (Selva) formada per quinze cantaires la majoria dels quals són jubilats. “Ens agrada cantar perquè és un esbarjo i ens ho passem bé”, explica la Rosa, una de les membres d’aquesta coral fundada fa uns deu anys.Aquesta no és la primera vegada que participen al SIMFONIC i els encanta la iniciativa. “És molt bonic això d’aglutinar tot Catalunya amb concerts; tots cantem junts i esperem que ho puguem fer molts més anys”, afirma en Xevi, també cantaire de la formació.

La directora, Laura Codina, explica que el fet de cantar ‘Oh Happy Day’ ha estat un repte perquè no són una coral de gospel i l’anglès és una dificultat més. Malgrat tot, l’han interpretat dalt de l’escenari amb molt d’entusiasme i amb la veu de la pianista Helena Muntanyer com a solista. El SIMFONIC està impulsat per l’Associació Simfonic amb l’objectiu de visualitzar la tasca de les escoles de música.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here