El centre logístic d’Amazon al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat ha estat guardonat amb el Premi a la Millor Infraestructura del 2017, atorgat pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya

El jurat ha destacat que contribueix a consolidar tant Barcelona com la seva àrea metropolitana com a centre logístic internacional, ja que distribueix productes a altres centres d’Europa. A més, s’ha valorat que el centre logístic ocupi unes 700 persones en l’actualitat, amb previsió que s’arribi a les 2.100 en els pròxims tres anys.

El projecte IGLÚ, una nau freda equipada amb els últims avanços en tecnologia d’emmagatzematge en fred promoguda per CILSA, ha rebut una menció especial com a finalista. L’Institut Català del Sòl també ha estat reconegut per la seva gestió i promoció dels terrenys on s’ha desenvolupat el projecte d’Amazon. L’acte ha estat presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

El centre logístic d’Amazon al Prat de Llobregat, que distribueix productes arreu de l’Estat i d’Europa, té una capacitat operativa de 210.000 metres quadrats, amb una inversió de 200 milions d’euros. El centre, que es troba a poca distància de l’aeroport i del port de Barcelona, està operatiu des de l’octubre del 2017 i té una capacitat d’emmagatzematge de 25 milions de productes, amb 22,5 km de cintes transportadores i 50.000 prestatgeries mòbils.

A més, ha obtingut la qualificació de construcció sostenible BREE-AM Excellent, cosa que l’ha convertit en l’única amb aquest rang a Catalunya.El projecte IGLÚ rep una menció especialEl jurat també ha decidit atorgar una menció especial al projecte IGLÚ, nau de fred ZAL Port, ubicada al Prat de Llobregat, a l’espai que ocupa el Port de Barcelona.

Promogut per CILSA, aquest centre d’emmagatzematge de 18.000 metres quadrats permet aprofundir en el desenvolupament d’equipaments logístics, amb una inversió d’uns 12 milions d’euros.

Reconeixement per l’Incasòl

L’Incasòl també ha rebut un reconeixement per la gestió i promoció dels terrenys on s’ha dut a terme el centre logístic d’Amazon al Prat de Llobregat. El jurat ha considerat que ha estat gràcies a la feina de l’Incasòl que ha estat possible atraure i consolidar la inversió de l’empresa de venda i distribució a través d’Internet. ‘La Nit de les Infraestructures’ ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat.

També hi han assistit altres representants de l’administració, com la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here