La programació s’ha elaborat amb la participació de les entitats locals que oferiran un bon grapat d’activitats per tots els gustos i edats. Així es podrà triar entre propostes musicals, artístiques, lúdiques i de cultura popular i tradicional, a més d’activitats familiars i infantils

El tinent d’alcalde d’Acció Social, Miquel Àngel Díaz, ha garantit que des de l’Ajuntament s’ha preparat “una programació molt àmplia i variada que convida a sortir al carrer i viure la ciutat, els barris i els espais públics i gaudir d’unes propostes pensades per a tothom”.

La programació de la Festa Major està dividida en quatre grans blocs: el musical, el familiar, el de la cultura popular i tradicional, i el juvenil. Les propostes, doncs, apel·len a aquests quatre vessants amb, per exemple, la Nit de Tributs amb Black Ice, que farà versions de cançons d’AC/DC; el concert de David Bustamante; El Petit Sant Pere, que recupera la llegenda de les campanes de la ciutat; el Castell de Focs a la platja; o els tallers de reggaeton i de hip hop.

El regidor de Cultura, German Barrena ha volgut agrair la implicació de les entitats tot explicant que “un any més, les entitats s’han implicat al 100% en la confecció de la programació per oferir un ampli ventall de possibilitats molt diverses i per tots els col·lectius”.

Per segon any consecutiu Gavà fa de la seva Festa Major un esdeveniment lliure de sexisme amb l’objectiu que tothom pugui gaudir-la amb llibertat i respecte. Seguint la línia encetada l’any passat, s’incorporen accions per evitar i donar resposta a les agressions sexistes, posant enguany l’accent en el col·lectiu LGTBI.

En aquest sentit s’ampliarà l’oferta de carpes informatives, de sensibilització i de derivació i durant els dies de la Festa Major, s’instal·larà una carpa d’informació i de suport a possibles agressions sexistes i lgtbifòbiques. Professionals especialitzats faran sensibilització a la carpa i, en el cas de l’espai de joves, dues parelles itinerants també faran sensibilització i intervenció al voltant de tot l’espai on tindran lloc les activitats. A més, sota el lema “No és No” es repartirà material informatiu tant a la Festa Jove al Parc del Calamot com al concert de David Bustamante.

La regidora d’Igualtat, Gemma Badia, ha explicat que “a través d’aquest lema volem arribar a tothom, en especial al públic més jove, per tal que s’informi i ens ajudi a conscienciar dins les activitats programades que no volem tolerar cap mena de sexisme ni tampoc conductes lgtbifòbiques a les nostra Festa Major”.

Durant la presentació aquest matí de la Festa Major de Sant Pere, Miquel Àngel Díaz ha fet una crida a tothom tot per tal que hi participi de l’àmplia programació assegurant que “és una Festa Major molt complerta, reflex del que és Gavà, és a dir una ciutat molt viva, i convido a tothom a passar uns dies de diversió i a participar dels actes programats”.

Consulteu el programa sencer aquí

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here