És un mètode alternatiu i complementari a les batudes de caça

L’Ajuntament del Prat, en col·laboració amb Aena i la finca de la Ricarda, ha realitzat una prova pilot per allunyar els tudons i els coloms urbans dels conreus de cereals. Aquest mètode dissausori consisteix en instal·lar estels en forma de falcó, és a dir, espantaocells que, moguts pel vent, simulen el vol d’una au rapinyaire.

Aquest mètode, provat en diferents situacions en els darrers temps, pot ser una alternativa o un complement, segons els casos, a les batudes de caça de tudons i coloms que fa Aena periòdicament per allunyar-los de les pistes de l’aeroport, ja que aquestes aus les travessen per dirigir-se als camps de cereals a menjar.

Ja fa dos anys, l’Ajuntament del Prat va proposar alternatives a la caça com a únic mètode per reduir els danys que les espècies periurbanes, exòtiques i oportunistes provoquen en els conreus. Avui, el Parc Agrari de Baix Llobregat centralitza la gestió d’aquest problema i utilitza diferents mètodes (dissuasoris, preventius o venatoris) segons els casos concrets.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here