L’actor i presentador Quim Masferrer, pregoner de la festa, donarà el tret de sortida a cinc dies d’activitats per a tots els gustos i per a totes les edats

Del 20 al 24 de juny, Sant Joan Despí celebra la seva Festa Major amb un programa farcit d’activitats organitzades per les entitats i per l’Ajuntament. Música, teatre, esports, dansa, activitats infantils, art, ball, revetlles són els ingredients d’una festa que ens farà sortir al carrer i gaudir de la ciutat. El tret de sortida de la Festa Major serà el dimecres 20 de juny amb el pregó, que enguany protagonitzarà l’actor i guionista Quim Masferrer, presentador del programa El Foraster de TV3 i veí de Sant Joan Despí. Masferrer llegirà el pregó a la plaça de l’Ermita on també es farà el toc d’inici de Festa Major amb la tradicional tronada i el ball de gegants. El pregó donarà pas a cinc dies plens d’activitats per a tots els gustos i per a totes les edats.

Música

El programa de Festa Major inclou un ampli ventall de propostes musicals. Dijous 21, el grup de rumba Sabor de Gràcia ens oferirà les seves versions dels clàssics d’un rumbero universal, Peret, a la plaça del Mercat; mentre que la banda El último tributo ens farà gaudir de la música i les lletres d’El Último de la Fila. Divendres 22 continuarem amb els tributs a grans grups de música, aquesta vegada amb el grup Remember Queen, que ens farà reviure els grans èxits de Queen, a partir de la mitjanit al parc de La Fontsanta. Diumenge 24, el darrer dia de la Festa Major, el popular grup Efecto Pasillo presentarà els temes la seva gira ‘Barrio Las Banderas’ al parc de La Fontsanta.

Arts escèniques

La companyia Illuminati portarà, dimecres 20 a la plaça del Mercat, l’espectacle Tenors, una paròdia i, alhora, un homenatge als mítics concerts que durant els anys 90 van fer Els Tres Tenors, tot combinant òpera i humor visual. Durant la Festa Major també tindrem l’espectacle d’humor gestual Hats, de la companyia Jam (divendres 22, a la plaça de Maria Aurèlia Capmany), l’espectacle de circ Ni cap ni peus, de la companyia Circ Vermut (diumenge 24, a la plaça de Catalunya) o les mostres de l’escoles de dansa de la ciutat.

Activitats familiars

Els més petits tenen multitud d’activitats per gaudir de la Festa Major de Sant Joan Despí. Espais lúdics i educatius, espectacles de marionetes, d’humor i de circ, un tobogan aquàtic o la Festa d’Aigües són algunes de les propostes d’enguany.

Revetlles

La Festa Major de Sant Joan Despí pivota al voltant de la revetlla de Sant Joan. Per això, el 23 de juny és un dia molt especial, amb la celebració de revetlles als diferents barris i de la revetlla jove al parc de La Fontsanta. La revetlla jove del parc de La Fontsanta començarà dissabte 23, de 19.30 a 21 hores, amb el Holi Festival, un festival de colors amb espectacle de dansa de l’Índia, festa holi, batucada i moltes sorpreses. I a partir de la mitjanit, la Festa Lúppiter, un show amb speaker, dj’s, sortejos i efectes especials. Per la seva banda, dissabte 23 podrem trobar les tradicionals revetlles amb orquestra a la plaça de l’Estatut, a la plaça de Maria Aurèlia Capmany, a la plaça del Mercat i a la plaça de l’Ermita. A més, la Colla de Diables organitzarà la Nit del Ros, amb foguera de Sant Joan, al parc del Mil·lenari.

VIII edició de la Ruta de la Tapa

Tapa i beguda per 2,50 euros, aquesta és la proposta de la vuitena edició de la Ruta de la Tapa, que tindrà lloc del 20 al 24 de juny en el marc de la Festa Major de Sant Joan Despí. Un total de 44 establiments de restauració s’han sumat aquest any a la Ruta de la Tapa, que convida a conèixer la rica oferta gastronòmica de Sant Joan Despí. Una mini hamburguesa de vedella amb formatge de cabra, salmorejo casolà, ceviche de gambes, quesadilla de vedella, caneló d’ànec, rissoto de garrí… són alguns dels plats que aquests dies podreu tastar a la Ruta de la Tapa de Sant Joan Despí. I a més, aquells que visitin molts establiments tenen premi ja que se sorteja un val de 100 euros en consumicions.

Art

Durant la Festa Major es podrà visitar al Centre Jujol-Can Negre la XXVI Exposició d’Artistes de Sant Joan Despí. Fins al 15 de juliol, mig centenar d’artistes locals exposaran les seves obres d’art, de tècniques i estil diversos, amb horaris especials d’obertura els dies 22, 23 i 24 de juny.

Piromusical

La Festa Major de Sant Joan Despí acabarà diumenge 24 amb el Piromusical i el Castell de Focs, a partir de les 22.45 hores, al parc de La Fontsanta. El so dels coets i la bellesa de les palmeres i d’altres figures posarà punt i final a cinc dies d’activitat intensa a Sant Joan Despí.

Font: Ajuntament de Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here