Coincidint amb el Dia Mundial de la Música, el 20 de juny, es presentarà el videoclip de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que mostra com músics de la ciutat es reuneixen per compartir i celebrar un nexe comú, la música, a partir de la interpretació del tema “Estáis Aquí” de Sidonie

Sidonie, que celebra els 20 anys damunt de l’escenari, va fer els seus primers concerts a La Capsa] del Prat. En aquesta edició de #Almeuritme, el grup, que estarà present en l’acte, ha participat activament en aquest procés de treball, compartint els assajos amb els músics participants.

Músics de totes les edats, la majoria usuaris de la Capsa i alumnat de l’Escola de Música, amb la inestimable col·laboració de l’actor Lolo Herrero, han protagonitzat l’edició d’aquest any. El col·lectiu audiovisual Tots Sants a tornat a ser l’encarregat de la producció audiovisual.

La Capsa i l’Escola de Música del Prat han dinamitzat un procés ciutadà de creació artística amb la participació del grup Sidonie, en què han pres part músics i alumnes de l’Escola Municipal de Música. Aquesta experiència artística forma part de la iniciativa de creació musical #Almeuritme, que té com a objectiu promoure que persones diverses de la ciutat s’apleguin al voltant d’un nexe comú i compartit, la música, una activitat rica i plural que és indissociable de l’entorn on es desenvolupa, en aquest cas el Prat de Llobregat. Enguany, la iniciativa ha arribat a la seva vuitena edició.

Sota la direcció del col·lectiu audiovisual de Tots Sants, s’ha elaborat un videoclip d’aquesta experiència creativa, que es presentarà dimecres vinent, 20 de juny, a les 20 h, a La Capsa, coincidint amb el Dia Mundial de la Música. El videoclip estarà disponible a les xarxes socials des del mateix dia 20 a la nit. Sidonie assistirà a l’acte de presentació.

8 anys de la iniciativa de creació musical #Almeuritme

Els vídeoclips #almeuritme han anat mutant durant aquestes vuit edicions. Així, en les edicions de 2011 i 2012, Pedro Pina composava un tema a partir dels enregistraments audiovisuals fets a la ciutadania a peu de carrer. A partir de l’any 2013, diferents músics de la ciutat tocaven en espais de la ciutat un tema conjunt: Déjame Vivir con Alegría de Vainica Doble (2013), Pon tu Mente al Sol de El Niño Gusano (2014), Magic del grup Chucho (2015) i Alegria del grup mallorquí Antònia Font (2016). El 2017, sota el lema Música i Memòria, #almeuritme es va convertir en un document sonor del Prat, en el qual la gent del carrer compartia quines eren les cançons que havien marcat la seva vida, que, després, van ser interpretades per gairebé una trentena de músics.

En l’edició d’enguany, s’ha volgut que els participants visquessin una experiència creativa i enriquidora al costat de Sidonie i, per això, s’ha hagut d’alterar la dinàmica de treball. D’una banda, el procés de creació ha estat col·laboratiu i els assajos amb tots els músics han atorgat el caràcter final a la cançó. D’altra banda, l’àudio no ha estat enregistrat en el mateix moment que el vídeo, de manera que els músics participants han tingut l’oportunitat de gravar en estudi.

Sidonie, compositors de la cançó, també formen part de la història de La Capsa], ja que van donar els seus primers passos aquí juntament amb el grup Carrots, els components del qual, Willy i Robert, apareixen també en el videoclip. D’altra banda, l’Alfred García, l’Escola Municipal de Música o els músics dels bucs d’assaig són representants de l’actualitat d’aquest espai.

La Capsa, escenari del videoclip d’enguany

El projecte #almeuritme està concebut com una crida per a tots aquells músics que necessitin d’un projecte comú, d’un paraigua en què socialitzar, compartir, crear… La Capsa és tot allò que els que passat per ella han volgut que sigui i serà allò que els que estiguin per venir vulguin que sigui. I, com d’alguna manera, l’espai guarda una memòria i una identitat, s’ha volgut prendre com a escenari l’edifici de la Capsa, que reuneix en un mateix lloc tots aquells que són, han estat i estaran vinculats amb aquest espai.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here