Protecció Civil incideix aquest any en un missatge: evitar comprar petards per Internet, i fer-ho com s’ha fet tota la vida, en establiments físics homologats

Encara que la Generalitat no té dades sobre si realment ha augmentat el nombre de vendes de pirotècnica per Internet, sí que ha constatat “la presència a la xarxa de nombroses botigues virtuals que, entre el seu catàleg, ofereixen també aquest tipus de productes. I cap d’aquestes plataformes, adverteix la Generalitat, no garanteix prou seguretat”.

El perill no es refereix a aquelles empreses homologades que ofereixen la possibilitat de fer una compra a través de la seva web corporativa, ja que, en aquest cas, l’empresa obliga sempre el client a recollir el material físicament a la botiga, sinó en aquelles botigues on-line que permeten fer una compra per Internet i rebre el producte a casa.

El primer motiu, bàsic, és que els petards que ofereixen aquestes webs no reuneixen garanties de seguretat, ja que es desconeix les circumstàncies en què han estat fabricats i les condicions en què s’han emmagatzemat.

Un segon motiu és per garantir la seguretat dels transportistes, que segons la Generalitat, “moltes vegades, els missatgers que transporten productes comprats on-line desconeixen ben bé què és el que porten. I, per tant, corren un risc”.

Un tercer motiu és que la compra de productes pirotècnics per Internet no permet controlar que els clients siguin més grans de 18 anys, com marca la llei.

Un cop s’han comprat els petards, altres consells bàsics són no guardar-los en butxaques, no subjectar-los amb les mans, allunyar-los del cos, i esperar mitja hora a tocar un petard que no s’ha encès bé. Pel que fa als coets, no es poden llançar a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones

Font: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here