La Festa Major 2018 arrencarà aquet divendres, 22 de juny, i finalitzarà el dilluns 25, festiu local. Un vídeo mapping, una diada pensada per als infants, balls, concerts i teatre són alguns dels ingredients de la festa grossa olesana, que es clourà, com és habitual, amb l’enlairament de fanalets

Per Sant Joan… a Olesa la fan! Amb aquesta dita popular olesana s’ha titulat l’acte d’inici de la Festa Major 2018: un vídeo mapping, el divendres 22 de juny, projectat a la façana de l’Ajuntament d’Olesa. A més d’aquesta novetat, també n’hi haurà d’altres: activitats infantils durant tot el dilluns 25 de juny al Parc Municipal i un vermut el 24 de juny durant la Fira de la Cervesa. Per segon any consecutiu, es celebrarà la festa de la Llum el diumenge a la nit. A més dels tradicionals balls, concerts i revetlles, la Festa Major d’Olesa 2018 s’acomiadarà el dilluns 26 de juny, festiu local, i com és habitual, amb tastets de gastronomia i enlairament de fanalets al Parc Municipal.

Després del vídeomapping, la primera nit de Festa Major, el divendres 22 de juny, es celebrarà amb activitats a tres espais diferents: a la plaça Catalunya hi haurà ball de Festa Major a partir de la mitjanit amb l’orquestra “Maravella”; a la plaça de l’Oli, festa jove a partir de dos quarts de 12 amb dj Rafa Martínez; i al Parc Municipal nova cita amb Barraques, a partir de les dotze de la nit, concert de Punkers Love The 80’s i Malandras Djs.

El dissabte 23 de juny les activitats començaran a les 6 de la tarda amb Jocs gegants a la Plaça de la Sardana i l’espectacle familiar “Juguitoki Simfonautes”. A dos quarts de nou començarà l’acte de rebuda de la Flama del Canigó a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Tot seguit, revetlla a la Plaça de Catalunya a partir de la mitja nit amb els grups “Abbey Road” i “Los 80 principales”. Al Parc Municipal, també a partir de la mitjanit, concert amb “Joan Garriga i Galàctics Mariatxis”, “Auxili” i DJ OGT.

El diumenge 24 de juny, diada de Sant Joan, hi haurà matinades pel Nucli Antic a partir de les 8 del matí i d’11 del matí a 10 de la nit, Tastets de cervesa artesanal a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Dins d’aquesta mostra, la novetat és el concert vermut amb l’actuació de “Bandàlix” a les 12 del migdia. També hi haurà actuació a la tarda, a dos quarts de 9, amb taller de swing i a les 9 concert amb “The Lindy hoppers band”.

El diumenge de Festa Major acabarà amb la segona edició de la Festa de la Llum, a càrrec d’Albert González i Jordi Callau a partir de les 11 de la nit a la Plaça Catalunya. També diumenge, l’Esbart Olesà presenta l’espectacle “D’ahir, d’avui, havanera, jota i rumba” a les 7 de la tarda al teatre de La Passió. I a càrrec d’Olesa Sardanista, cita amb el Sardaxou a la plaça de la Sardana, a les 10 de la nit amb la Cobla Contemporània.

Pel que fa a dilluns 25 de juny, una de les novetats d’enguany és “La Major dels Xics” al Parc Municipal, d’11 del matí a 2 de la tarda, amb vaixell pirata, inflables, trenet i jocs.  El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi López, ha destacat que l’objectiu d’aquesta aposta és “ampliar l’oferta als més petits durant aquesta festa major”. El dilluns també hi haurà teatre a La Passió amb l’obra “El secret de la Lloll”, amb Lloll Bertran. Començarà a les 7 de la tarda i al mateix teatre ja es poden adquirir les entrades anticipades. A les 8 de la tarda, la plaça Fèlix Figueras i Aragay acollirà l’espectacle infantil “Carrilló” amb la companyia La Tal. Com és habitual, el comiat de la festa arrencarà a les 9 de la nit amb els Tastets de la Nostra Cuina i a les 11 amb l’espectacle “Nit de llums i desigs i enlairament de fanalets” al parc Municipal.

El regidor de Festes, Jordi López, ha remarcat que l’enlairament de  fanalets “és una festa que convida a la participació”, ja que per a l’encesa cal la manipulació de dues o tres persones. I l’enlairament es pot fer conjuntament entre diverses persones.

Totes les activitats es poden consultar al programa de Festa Major al web municipal www.olesademontserrat.cat

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here