El certamen musical santboià es desenvoluparà del 7 al 9 de setembre

Del 7 al 9 de setembre tindrà lloc la 30a edició del Festival Altaveu. Una de les novetats de l’esdeveniment és la creació d’un nou guardó que premiarà aquelles veus que fan servir el missatge de la lletra per comunicar, denunciar i expressar. D’aquesta manera es vol recordar el sentit fundacional del festival: la cançó d’autor i de protesta.

Aquesta edició especial del certamen inclou altres novetats. Es rodarà un documental, produït per Tots Sants, que s’estrenarà a l’edició 2018 del festival In-Edit de cine i documental musical i es farà una exposició retrospectiva de cartells amb textos del periodista musical Jordi Bianciotto.

Tot i la necessària mirada al passat, l’Altaveu aposta per ser un aparador de noves i interessants propostes musicals . Així, a part de donar cabuda al talent local, el festival continuarà equilibrant el cartell amb noms internacionals tot prioritzant la qualitat per damunt de qualsevol altra consideració.

Des de fa dos anys, l’Altaveu vol construir un espai que vagi més enllà de les actuacions en directe . El festival compta amb una programació complementària de documentals, exposicions, xerrades, una fira del disc i el llibre i activitats familiars.

L’Altaveu també vol consolidar, en aquest 30è aniversari, l’aposta per reivindicar el teixit creatiu local , ja iniciat l’any passat amb el plat fort del Regira, un espectacle multidisciplinari de producció pròpia que va unir el talent de diferents artistes locals. En aquesta línia, aquest any el festival prepara un espectacle propi que unirà artistes catalans reconeguts amb músics locals, amb la veu com a element transmissor musical al servei d’un missatge universal compromès amb els valors socials i llibertats vinculades als drets essencials. Després de trenta edicions, l’Altaveu torna a l’arrel, al punt de partida: la veu. L’espectacle porta per nom “Alça la veu” i comptarà amb l’artista santboiana Dolo Beltrán com a mestra de cerimònies.

Com cada any, juntament amb els grups principals, el públic tindrà l’ocasió de veure en directe els finalistes de l’Altaveu Frontera, la secció competitiva de bandes emergents que, any rere any des de 1993, sorprèn el públic del festival. Noms com Love of Lesbian, Sidonie, Manos de Topo o D’Callaos van ser els elegits quan iniciaven els seus projectes.

L’Altaveu tornarà a lliurar els Premis Altaveu de la música catalana. Des de 1989, aquests guardons reconeixen els artistes, entitats i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant els últims dotze mesos.

Altaveu, Festival de la Música i Cançó de Sant Boi de Llobregat, és un certamen de línia oberta i plural. És el festival més antic de Catalunya celebrat de forma ininterrompuda des de 1989.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here