La plaça de Jaume Balmes ha estat el lloc escollit de nou per instal·lar aquest matí la segona e-Fira que es celebra a Gavà

La iniciativa s’emmarca dins la Setmana Europea de l’Energia i acull a diverses empreses que mostren a la ciutadania les darreres novetats en tecnologies sostenibles, energies renovables i mobilitat elèctrica. En total hi ha 25 expositors agrupats en tres grans sectors: la mobilitat sostenible, representada pel vehicle elèctric i l’híbrid; l’eficiència energètica en temes com els aïllaments i l’aprofitament de les energies sostenibles en les edificacions; i finalment altres elements com la robòtica i altres tecnologies punteres que s’estan introduint en la vida quotidiana.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat i ha destacat que “amb aquest espai volem aprofitar que durant la Festa Major la gent surt al carrer per oferir-li l’oportunitat de conèixer l’aposta que estem fent des de l’Ajuntament per les energies renovables però també les diferents opcions que tenen com a usuaris”.

Sense cap mena de dubte l’estrella d’aquesta segona e-Fira ha estat un vehicle Tesla S 100D totalment elèctric que l’alcaldessa ha provat i que considera “una opció fantàstica, ara mateix no està a l’accés de tothom pel seu preu però esperem que la tecnologia vagi evolucionant i que d’aquí a uns anys sí que ho pugui ser perquè és un vehicle elèctric amb unes condicions de seguretat increïbles”.

El propietari d’aquest Tesla, David Graña, ens ha aportat algunes dades importants d’aquest model. La seva bateria, per exemple, té uns 100 kw/h i proporciona una autonomia real d’uns 500 quilòmetres a una velocitat mitja de 120 quilòmetres per hora. Respecte al que costa carregar la bateria, el preu estaria entre 1 euro i mig i dos euros cada 100 quilòmetres, és a dir, que si la bateria s’hagués de carregar completament costaria com a màxim 10 euros.

Graña confessa que “el canvi del motor de combustió a l’elèctric no el vaig fer en principi per ecologia sinó per les prestacions que em donava el vehicle, però llavors quan tens un elèctric comences a entendre d’on ve l’electricitat i altres conceptes relacionats amb l’energia, et comences a preocupar realment, i la veritat és que ara la sostenibilitat la sento com a pròpia i, per exemple, la meva tarifa elèctrica a casa he mirat que sigui 100% provinent d’energies renovables, ve de fonts solars i eòliques”

Al costat de l’e-Fira s’hi ha instal·lat també l’anomenada Festa de l’Energia, que persegueix uns objectius similars tot i que adreçats als més petits, i per tant consisteix en diversos jocs on la sostenibilitat és la protagonista. L’any passat també s’hi va instal·lar aquest espai, però enguany com a novetat ha fet acte de presència un camió de recollida d’escombraries de l’empresa PRESEC, que celebra els seus 30 anys de vida. En aquest camió s’hi han pogut pujar tots els infants que ho han volgut, que a més han pogut accionar els comandaments per tal d’agafar un contenidor i llençar la seva brossa a dins del camió.

Raquel Sánchez de fet ha destacat que “aquí tenim una mostra dels contenidors nous que instal·larem a partir del mes d’octubre i que substituiran els antics, esperem amb aquesta substitució millorar substancialment tot el sistema de recollida”. Aquesta presència, però, “és només un petit tastet d’aquest trentè aniversari de PRESEC per retre homenatge als seus treballadors, però d’aquí a uns mesos ja farem una festa com cal”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here