El Festival Altaveu de Sant Boi ha desvetllat el contingut de la 30a edició de l’esdeveniment musical degà de Catalunya. Del 7 al 9 de setembre, el festival convertirà Sant Boi en epicentre de la música

Aquesta edició retrà un especial homenatge a la veu, com a expressió artística i com a element fonamental per a les relacions humanes, ja que al llag de la història del festival ella ha estat la protagonista. El programa inclou la producció pròpia “Alça la veu”, amb la cantant Dolo Beltrán com a mestra de cerimònies.

El 30 Festival Altaveu s’ha presentat aquest dijous 5 de juliol en una roda de premsa que ha tingut lloc a la seu de l’FNAC de Barcelona. La veu serà la protagonista de l’esdeveniment. El dissabte 7 de juliol, es presentarà a Sant Boi el cartell del festival. A partir de les 12 h, Can Castells Centre d’Art presentarà “30 anys, 30 cançons”, un vermut musical de celebració amb la col·laboració de Bars’n Viu i l’actuació de Morsa punxadiscos .

El 30 Festival Altaveu s’ha presentat aquest dijous 5 de juliol en una roda de premsa que ha tingut lloc a la seu de l’FNAC de Barcelona. La veu serà la protagonista de l’esdeveniment. El dissabte 7 de juliol, es presentarà a Sant Boi el cartell del festival. A partir de les 12 h, Can Castells Centre d’Art presentarà “30 anys, 30 cançons”, un vermut musical de celebració amb la col·laboració de Bars’n Viu i l’actuació de Morsa punxadiscos .

Tres grans veus

Tres exemples molt diferents entre si que demostraran l’infinit ventall de possibilitats de la veu els tindrem en Morgane Ji , per una banda, sorprenent cantant francesa originària de l’Illa de la Reunió. La seva veu es pot descriure com una barreja de textures sensuals i salvatges; Vieux Farka Touré , per una altra, fill del millor representant del blues del desert, Ali Farka Touré, que presentarà el seu primer disc en directe, “Samba”, on podem trobar el sempre càlid i ballable rock del desert, amb bases de reggae, funk elèctric amb obsessius grooves i pulsacions acústiques de blues amb tocs de bella malenconia; i per últim la menorquina Anna Ferrer , que presenta “Tel·lúria”, el seu primer disc, que vol ser en música el que l’Anna pretén ser a la vida: passa per la profunditat, la connexió amb la Terra, la celebració, la reflexió, l’espiritualitat, el joc, l’amor i la sensualitat.

Altaveu, al dia

L’Altaveu, com cada any, també estarà al dia d’allò que està passant a la nostra escena. Apostarà per El Petit de Cal Eril , el projecte liderat Joan Pons, que enguany presenta el seu nou àlbum “△”, on ha estat clau el treball conjunt de tota la banda; o Ferran Palau , artista en estat de gràcia que vindrà a defensar el seu recent disc “Blanc” està directament influenciat per Twin Peaks, el hip hop, el soul, la vapor-wave i un xic de Julio Iglesias; o The Zephyr Bones , i el seu vaporós i melòdic rock psicodèlic. Bandes festives i com que es tracta d’una celebració especial entorn de la veu, enguany hi ha un seguit de bandes amb un alt component festiu. Són els casos de https://*web.archive.org/web/20160308074619/http://www.brighton64bcn.com/**Brighton 64

Torna Urban Dance

I com cada any també cal esmentar la presència al cartell de Sant Boi d’ Urban Dance , un projecte local de creació comunitària al voltant de les danses urbanes. A més, els grups guanyadors de l’Altaveu Frontera Let-Co*, FAR, Ominira i Últim Cavall tindran l’oportunitat de tocar al costat de grans noms destacats del panorama musical actual.

Producció pròpia

A banda dels concerts, el programa presenta “Alça la veu”, una producció multidisciplinària dissenyada exclusivament per al Festival Altaveu 2018 on el tret distintiu més important és la participació de músics creadors locals i forans que treballaran en un projecte comú de posada en valor de La Veu. Dolo Beltran com a mestra de cerimònies i cantant principal a l’espectacle farà de punt de fil conductor dels artistes locals i els convidats, com ara Maria Arnal & Marcel Bagés , http://www.quimiportet.cat/Quimi Portert , Enric Montefusco , Rupert Ordorika , Roger Mas , Paula Valls . Més que concerts Seguint el format de l’any passat, l’Altaveu va més enllà dels concerts musicals.

Sota el nom d’Altaveu +

Enguany destaca la conferència del dia 6 de setembre que tindrà lloc a Can Massarella, poc abans de la cerimònia d’entrega dels Premis Altaveu, i que versarà sobre el món dels festivals públics i la seva importància per a la societat actual. A més de les projeccions de documentals musicals, en col·laboració amb el Festival In-Edit , la fira discogràfica i del llibre musical i les exposicions, cal destacar la programació per al públic familiar. Hi haurà tota una sèrie d’activitats programades pel col·lectiu Karxofetes.

I com cada any, el Festival es completarà amb una edició més dels prestigiosos Premis Altaveu de la música catalana. El dijous dia 6 de setembre tindrà lloc l’acte d’entrega dels guardons pel reconeixement dels artistes, entitats i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant els darrers dotze mesos.

El Festival Altaveu tindrà lloc del 7 al 9 de setembre amb escenaris a la plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo, i Can Massallera.A partir de dijous dia 7 de juliol (12 h), les entrades a www.ticketea.com

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here