El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va visitar divendres els municipis del Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern en la seva primera visita territorial al Baix Llobregat. Ho va fer amb el nou  director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester. Al Prat de Llobregat Bargalló visitarà l’Escola Jaume Balmes, situada al barri de Sant Cosme.

La visita va començar a les 9h del matí al Prat de Llobregat, on el conseller Bargalló va signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i es va reunir amb l’alcalde de la població, Lluís Tejedor. Després, es va traslladar a dos centres educatius del municipi on en va visitar les instal·lacions de les escoles Jaume Balmes i a les 10,35h, a l’Institut Escola del Prat.

A les 11.30h el titular d’Ensenyament va arribar a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, on va signar el Llibre d’Honor i va mantenir una trobada amb el seu alcalde, Jordi San José, i diversos regidors i regidores de la localitat.

Posteriorment el conseller va conversar amb els membres del govern santfeliuenc i amb la portaveu del PDeCAT, Rosa M. Martí, sobre diferents temes d’interès per a la ciutat, tractant de manera especial el futur de la Nau de les Sedes. En acabar les autoritats van realitzar una visita a aquest emblemàtic equipament santfeliuenc situat a Can Bertrand, on hi ha la previsió d’ubicar l’institut públic d’Hoteleria i Turisme i Indústries Alimentàries del Baix Llobregat.

En la posterior compareixença davant els mitjans de comunicació, el conseller va corroborar la intenció del Govern de la Generalitat de crear aquest equipament, en afirmar que “la meva presència aquí és explicitar de manera clara, contundent i rotunda la voluntat del Departament d’Ensenyament de mantenir l’aposta per a la creació de l’escola”. Tot i així, Bargalló va matisar que aquesta construcció queda supeditada a la consignació pressupostaria, tot recordant que “hi ha dos processos, un és el de la voluntat política i l’altre el del calendari pressupostari”, que estan condicionats per “estar en pròrroga pressupostària, que vol dir que no es pot decidir cap nova actuació al 2018 que no estigués decidida al 2017”, com és el cas de la Nau de les Sedes.

El tancament de línies educatives també va ser un altre dels temes en l’agenda d’aquesta trobada entre mandataris. En aquest sentit el conseller va assegurar que “tothom que vulgui una plaça pública ha de tenir una plaça pública al nostre país”, assegurant davant els mitjans que la voluntat del Departament d’Ensenyament és de no tancar cap línia, i d’obrir-ne “si fa falta”.

A les 13h el conseller arribava ja a les oficines dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, on va saludar el personal.

Finalment, a les 13.30h Josep Bargalló es ca traslladar a l’Ajuntament  de Sant Just Desvern, on va signar el Llibre d’Honor de l’Ajuntament i es va reunir amb l’alcalde de la població i president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here