La Biennal de Ceràmica Angelina Alós, que organitzen l’Ajuntament d’Esplugues i els Museus d’Esplugues, comptarà aquest any amb la participació de 92 artistes ceramistes d’arreu del món, que han presentat un total de 184 obres creatives de tècniques i estils diversos

El 30 de juny del 2018 es va tancar el període d’inscripció en la 19a edició de la Biennal, amb un 40,22% de Catalunya, un 38% de participació internacional i un 21,74% de la resta d’Espanya. Cal destacar també un 68% de presència femenina.

Participació internacional

Després de l’èxit assolit en l’edició anterior, en què la participació internacional va créixer un 72%, la present consolida la dimensió internacional del certamen. Un creixement sostingut que es va iniciar en l’edició de 2012 i que reivindica la ciutat d’Esplugues i el seu patrimoni ceràmic a escala mundial.

Entre la participació estrangera destaca l’asiàtica, d’un 15%, amb artistes de països com la Xina, Taiwan i el Japó, llocs on la ceràmica té un paper molt signi catiu tant en la vida quotidiana com en el terreny artístic.

Reunió del jurat

El 13 de juliol tindrà lloc la primera reunió del jurat per deliberar sobre les obres presentades i escollir les peces seleccionades, candidates als guardons i que formaran part de l’exposició temporal. El jurat està for- mat per Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona; Montse Frisachs, crítica i periodista d’Arts Visuals del Punt Diari, i Maria Bo ll, ceramista.

Les obres seleccionades i guanyadores es podran veure a partir del 25 d’octubre del 2018, data de lliurament dels premis, i ns al gener del 2019, al Museu Can Tinturé. La Biennal de Ceràmica Angelina Alós d’Esplugues compta amb el patrocini de FIATC Assegurances, Nestlé i Soler i Sauret.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here