L’encarregada de donar el tret de sortida al segon cap de setmana del Festival PAS (Pont a les Arts Sonores) al pont del Diable serà la cantant i violoncel·lista brasilera Dominique Pinto, més coneguda com a Dom La Nena. La jove, nascuda el 1989 al Brasil, criada a l’Argentina i establerta a França, fusiona la música clàssica amb els sons del seu país sud-americà. El divendres, 13 de juliol, a les 22.30, Dom La Nena crearà una escena intimista que transportarà als espectadors cap a un viatge de tons nostàlgics gràcies al seu estil fresc i quasi naïf.

La cantant va formar-se amb una de les figures més destacades en la disciplina del violoncel, Christine Walevska. Lligada a aquest instrument, la seva música crea un ambient tranquil i marcat per les seves notes. Dom La Nena suma dos àlbums (Ela i Soyo) i ofereix una música sincera, en primera persona, i una fusió d’estils com a carta de presentació.

Dissabte, 14 de juliol, a les 22.30 serà el torn de la banda madrilenya Freedonia. Es tracta d’un grup de referència  en l’escena espanyola de música soul i funk formada per la veu incendiària de Maika Sitté i vuit músics més. Nascut l’any 2006, el grup pujarà a l’escenari de Martorell per presentar Shenobi, el seu tercer treball discogràfic dedicat a la llibertat de la dona.

Petit PAS per a tota la família

Unes hores abans de Freedonia, a les 20.00, serà el moment d’inaugurar el Petit PAS, la nova secció del festival destinada als més petits de la família. L’objectiu del PAS és apropar la música a tots els públics i, és per aquest motiu, que enguany s’ha apostat per crear una secció per al públic familiar. Els encarregats de donar el tret de sortida al Petit PAS seran Natxo Tarrés & The Wireless amb la proposta Viatja amb Bob Marley, un espectacle que commemora els 30 anys de la mort del músic jamaicà amb una banda formada amb músics procedents de formacions com Gossos o Macaco.

L’últim cap de setmana del festival l’obrirà Aurora el divendres 20 de juliol. Es tracta d’un grup de joves amb molt de talent sorgits de l’Escola Superior del taller de Músics i liderats pel cantaor Pere Martínez, junts viatgen per les cançons més populars del compositor Manuel de Falla per evolucionar cap a llenguatges que transgredeixen les sonoritats tradicionals. El dissabte, 21 de juliol, la Cia. Roger Canals proposa un viatge explosiu i animat cap a Nova Orleans per a tota la família. Gràcies a un esprai pintaran de colors llampants l’època del jazz en blanc i negre.

L’espectacle A soul night with Annie B tancarà el dissabte, 21 de juliol, a les 22.30h, la 5a edició del festival PAS. Ho farà de la mà del director Bazil Meade i l’espectacular veu solista Annette Bowen, del prestigiós The London Comunity Gospel Choir, que es mouran pels temes més coneguts del soul, passant per temes del funk més clàssic i sense oblidar algun estàndard del gospel. Dotada d’una espectacular qualitat vocal, Annie Bowen ha estat comparada per més d’un crític amb la mítica Aretha Franklin.

Dins la programació del PAS, es pot visitar l’exposició retrospectiva 5 anys de PAS (2014-2018). L’exhibició, que es podrà veure fins al 17 de setembre al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna i mostra algunes de les millors imatges de totes les edicions del Pont a les Arts Sonores.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here