L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez reclama que es compleixi el calendari de l’Institut-Escola de Gavà Mar i es garanteixi la inversió a l’Institut Bruguers. Sánchez ha fet aquestes reivindicacions en el decurs de la reunió celebrada aquesta setmana amb el nou director de Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Francesc Ballester.

D’entrada va fer un èmfasi especial en “la necessitat d’assegurar la inversió que requereix l’Institut Bruguers”. En aquest sentit, va posar en antecedents al director d’Ensenyament sobre la situació del centre i va recordar la reivindicació de Gavà de construir el nou institut.

Així mateix, va reclamar que, “mentre no s’arribi a aquest objectiu, es mantingui i garanteixi la programació d’actuacions de reforma, ampliació i millora a l’Institut Bruguers, tal com s’havia fet els últims cursos”. Aquesta petició es deriva del fet que aquest estiu el Departament d’Ensenyament no preveu cap intervenció al centre, més enllà d’una reparació urgent al mur perimetral, i Raquel Sánchez va expressar la preocupació de l’Ajuntament al respecte.

En aquest context, els representants de l’Ajuntament i de la Generalitat van posar en valor el fet que l’Institut Bruguers tindrà una línia més per al proper curs 2018-2019, un curs que coincidirà amb la celebració del 50è aniversari del centre.

D’altra banda, l’alcaldessa va traslladar al director de Serveis Territorials la necessitat de complir amb el calendari de construcció de l’Institut-Escola de Gavà Mar, de manera que el Departament d’Ensenyament faci els màxims esforços possibles per tal que l’ampliació de l’actual centre de primària sigui una realitat per al curs 2019-2020. Aquesta qüestió es va abordar després que ahir mateix, els representants del Departament d’Ensenyament, amb presència de l’alcaldessa i de responsables municipals, van presentar a la comunitat educativa del centre el projecte de construcció de l’Institut-Escola.

Altres necessitats

En la reunió també es va tractar la situació i les necessitats de l’Escola Municipal d’Educació Especial Maria Felip i es va acordar preparar la redacció d’un nou conveni de col·laboració entre Ajuntament i Generalitat. L’objectiu és fer front a l’ampliació de personal que es requereix per atendre l’alumnat en funció de les seves característiques i de les ràtios existents.

L’alcaldessa i el cap d’Ensenyament a la comarca van fer una valoració molt positiva dels avenços obtinguts darrerament, com són la segona línia de P3 garantida a l’escola Marcel·lí Moragas i la dotació per al proper curs d’un Itinerari Formatiu Específic (IFE, en la modalitat d’Auxiliar en vendes i atenció al públic) a l’Institut El Calamot, adreçat a alumnes amb necessitats educatives especials (NEE). També es va remarcar la propera construcció d’un ascensor a l’escola Jacme March per part del Departament, així com les obres que l’Ajuntament porta a terme cada estiu als centres de primària de Gavà tot i no ser-ne la seva competència directa.

Finalment, l’alcaldessa va posar en coneixement dels representants de la Generalitat el nou Projecte Educatiu de Ciutat per tal d’explorar vies de col·laboració que permetin empènyer conjuntament les prioritats marcades pel PEC.

Raquel Sánchez va agrair a Francesc Ballester la seva “predisposició a treballar conjuntament totes les qüestions referents al sistema educatiu de Gavà” i va garantir “el compromís de l’Ajuntament per mantenir i accentuar la col·laboració institucional per aquesta nova etapa”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here