El sindicat UGT ha denunciat “manca de mitjans” a centres de menors després que “en diferents moments” de la setmana passada hi hagués situacions conflictives a a la instal·lació d’acollida de menors, Can Rubio d’Esparreguera

A parer de la formació sindical, aquestes circumstàncies posen de manifest “una vegada més, la falta de mesures educatives i de seguretat en els centres de protecció de menors”. Segons el sindicat hi va haver aldarulls tant el dimarts com el dimecres passats. El dimarts una noia del centre va ser agredida i “va arribar fins i tot a perdre la consciència”. Entre els dos dies els Mossos van detenir set nois, tres dels quals han estat traslladats a altres centres.

Des d’UGT s’explica que el dimarts, cap a dos quarts de deu de la nit, hi va haver un primer “motí amb greus aldarulls” que va fer necessària la intervenció de dotze unitats dels Mossos d’Esquadra i d’una ambulància medicalitzada. El sindicat afegeix que una noia ingressada al centre “va patir fortes agressions i va arribar fins i tot a perdre la consciència”. A més, tres educadores i el vigilant de seguretat van patir lesions diverses, afirma la mateixa font. També explica que cinc nois van ser detinguts, i que l’endemà van tornar a ingressar al centre.

Segons el relat d’UGT, a dos quarts de deu del matí de l’endemà hi va tornar a haver aldarulls protagonitzats principalment per quatre nois, dos dels quals ja havien format part dels de la nit anterior. Els Mossos d’Esquadra van haver d’intervenir amb vuit agents en diferents moments del matí. El sindicat apunta que quatre educadors van ser agredits i que els quatre nois van ser detinguts, inclosos també els dos que ja ho havien estat la nit anterior.

El sindicat afirma que es va posar en contacte amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), des d’on, segons UGT, se’ls va dir que es reforçaria l’equip docent i de seguretat. Però, afirma la mateixa font, a dia d’avui “no hi ha hagut cap reforç” a l’equip educatiu, perquè el que s’ha fet és “cobrir dues absències laborals”, una per baixa i l’altra per vacances. Tampoc, afegeix la formació, s’ha reforçat el personal de seguretat.

Dels set nois detinguts entre tots dos dies, tres han estat traslladats a altres centres, i quatre dels principals agressors de la noia que va perdre el coneixement durant el conflicte “continuen al centre convivint amb ella”, subratlla UGT.

Finalment, el sindicat subratlla que “fa anys” que denuncia les situacions de “violència” als centres i que demana més seguretat, més recursos, millor coordinació amb altres instàncies públiques com pot ser fiscalia de menors i responsables en salut mental. Consideren els fets “molt greus” i alerten que si passa alguna cosa “irreparable” serà per la manca dels “mínims mitjans de seguretat” que, al seu parer, hi hauria d’haver en centres destinats a la protecció de la infància.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here