El Consell Comarcal del Baix Llobregat reclama per unanimitat un parc de bombers al massís de l’Ordal

Dilluns 16 de juliol el Consell Comarcal va aprovar per unanimitat una moció relativa a les mancances del servei de bombers en els municipis del sector central de les Muntanyes del Baix: Vallirana, Cervelló, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. La moció aprova la sol·licitud a la Generalitat de Catalunya de la creació, com a mínim, d’un nou parc de bombers a la zona central de les Muntanyes del Baix, en el marc de la millora de la dotació de parcs en el massís de l’Ordal.

Vallirana ha encapçalat aquesta demanda i així ja el passat mes de gener de 2017 es va celebrar a l’Ajuntament una reunió amb els municipis afectats pertanyents a les comarques del Baix Llobregat i l’Alt Penedès, i la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat de Catalunya, on es va decidir constituir una taula tècnica de seguiment. També per incidir sobre aquesta demanda i la seva necessitat, l’alcaldessa Eva Martínez i el regidor Òscar Suñé es van reunir amb el president del Consell Comarcal Josep Perpinyà a principis de mes.

La moció també incideix en què la ubicació del parc de bombers ha de comptar amb dotació pressupostària a la Generalitat per a l’exercici 2019, que mentre no es pugui disposar d’un o més nous parcs de bombers s’incrementin el més aviat possible els recursos de personal i d’equipament dels parcs més propers, que es creï un grup de treball estable entre el Consell Comarcal, ajuntaments i Generalitat de Catalunya per analitzar propostes de millora i vetllar pel compliment dels compromisos que s’adoptin, i se sol·licita una reunió amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament té previst passar aquesta moció en el proper Ple municipal. La moció va ser una proposta del grup comarcal del PSC.

Font: Ajuntament de Vallirana

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here