Siguis o no siguis un/a amant de la poesia, l’estiu és un bon moment per endinsar-s’hi. Aquí us deixem algunes recomanacions de cinc clàssics de la poesia catalana de poetes molt diferents que us transmetran les seves idees i inquetuds mitjançant una poesia àgil i fàcil de llegir. No tingueu por i animeu-vos-hi!

Joan Margarit, Noves cartes a un jove poeta (2009) 

Què és i què suposa la condició de poeta? És un llibre que explica que no calen unes condicions exactes per escriure i que “si a la poesia un no pot donar-li tot -i tot vol dir tota la veritat que hi hagi a la seva vida- no s’ha de continuar” Un llibre útil per a nous poetes que rebran consells d’un dels autors baixllobregatins més coneguts.

Joana Raspall, Petits poemes per a nois i noies (1981)

La poesia no és només cosa d’adults i aquest llibre és per als més petits de casa. Va ser el primer llibre de poesia infantil que va escriure. Son poemes plens de vida i sentiments amb els que pretén que la poesia arribi als nens de ben petits per a que així l’estimin també quan siguin adults.

Maria Mercè Marçal, Bruixa de dol (1979)

És una obra compromesa amb la vida, la llengua, l’amor i la llibertat. Les formes poètiques son populars i alhora clàssiques. Marçal construeix imatges que reclamen una lectura alternativa ja que expressen la seva vivència de dona i de feminista, vivències perfectament vàlides actualment i que qualsevol persona pot enmirallar-s’hi d’una manera propera.

Salvador Espriu, Pell de brau (1960) 

És una de les obres més populars i citades de l’autor que ha tornat a reviure amb l’actualitat política que s’està vivint. És una al·legoria crítica amb l’Espanya de postguerra en la que utilitza el mite de Sepharad per a referir-se a Espanya. És un llibre que va esdevenir un símbol de la lluita antifranquista.

Vicent Andrés Estellés, Llibre de meravelles (1971) 

És un llibre que connecta un present franquista amb un passat situat en l’edat mitjana. Està constituit en tres parts en el que buscarà les meravelles del món, transcorrerà per tots els esdeveniments importants a la vida d’una persona, i finalment, trobarà el seu destí. És una obra amb una finalitat didàctica i moral que conté el seu poema més conegut; Els amants. 

Com deia Federico García Lorca la poesia és la unió de dues paraules que un mai hagués imaginat que podrien ajuntar-se i que formen alguna cosa similar a un misteri, descobriu-ho!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here