Des de la Plataforma Aigua és Vida sol·liciten que s’aprovi el Decret Llei però també que es trameti un Projecte de Llei

El passat 17 de juliol el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret Llei 4/2018 pel qual s’assumeix la gestió directa del servei d’abastament d’aigua a poblacions per mitjà de les instal·lacions de la xarxa d’abastament Ter-Llobregat de titularitat de la Generalitat i es crea l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat.

Els Decrets Llei són disposicions legislatives provisionals, aprovades pel Govern, que tenen una vigència de trenta dies hàbils. Dins d’aquest termini, el Parlament els pot validar, amb la qual cosa mantenen la vigència, o els pot derogar. Si el termini fineix sense que el Parlament els hagi validat, resten derogats.

El passat 24 de Juliol es va anunciar que el Parlament de Catalunya “tancava” fins al proper Octubre. Fins aquesta data no se celebrarà cap altre ple. Per tant, tots els punts a debatre quedaran pendents fins aquesta data.

Atès que el Decret Llei 4/2018 dels 17 de Juliol s’ha de ratificar abans d’un mes pel Parlament de Catalunya perquè entri en vigor i aquest estar “tancat” tenim la informació que es convocarà per demà 1 d’Agost la Diputació Permanent del Parlament per validar aquest i altres urgents Decrets Llei. La Diputació Permanent del Parlament té entre les seves funcions quan el Parlament no és reunit en el període entre sessions “d) Exercir el control dels decrets llei i de la legislació delegada.

Des d’Aigua és Vida demanen a tots els membres de la Diputació Permanent del Parlament validin el Decret Llei 4/2018 del 17 de juliol d’enguany per deixar molt clar que es recuperarà la gestió pública d’ATL després de 8 anys de disbauxes.

No obstant, “atesa la gran complexitat que suposa la recuperació d’una empresa de gestió en alta que abasteix 5 milions de persones, els greus errors produïts en la seva privatització i els dubtes que presenta aquest Decret Llei“, sol·liciten als membres de la Diputació Permanent del Parlament que també aprovi la tramitació per via ordinària parlamentària d’una Llei que amb el suport i les aportacions de totes les forces polítiques enriqueixi, les dels moviments socioambientals, veïnals i sindicals millori l’actual Decret Llei que ha de normativitzar la liquidació de la concesió anul·lada pel Tribunal Suprem de Justícia, la creació del nou Ens d’Abastament d’Aigües Ter-Llobregat i la seva futura metodologia de funcionament.

Font: Plataforma Aigua és Vida

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here