La mesura ha entrat en vigor aquest dimecres en les dues modalitats de la targeta: gratuïta i de tarifa reduïda

Ja es pot sol·licitar la Targeta Rosa Metropolitana segons el nou topall econòmic, que l’AMB ha incrementat en un 10%. Amb l’objectiu que més persones amb escassos recursos econòmics es puguin beneficiar d’aquest títol social, l’AMB va modificar l’Ordenança Metropolitana que regula el Sistema de Tarifació Social del Transport. La mesura es va aprovar al Consell Metropolità del mes de maig i aquest dimecres ha entrat en vigor, després del temps pertinent d’exposició pública (30 dies) i de la seva publicació.

Amb aquest canvi, l’AMB incrementa el llindar econòmic d’ingressos en un 10%. D’aquesta manera, els nous llindars econòmics són de 8.271,55€ per a la Targeta Rosa Gratuïta i el doble d’aquest, 16.543,10€, per a la Targeta Rosa de Tarifa Reduïda. L’AMB calcula que més de 3.000 persones sortiran beneficiades com a conseqüència d’aquest canvi.

El perfil dels nous usuaris serà igual que el dels actuals beneficiaris: persones discapacitades o majors de 65 anys, amb ingressos econòmics inferiors als límits dels nous llindars i que estiguin empadronades en un dels municipis de l’AMB, com és el cas de Sant Vicenç dels Horts.

Com demanar el títol?

Per fer la sol·licitud del títol, s’ha d’omplir el corresponent formulari, que es pot obtenir físicament a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts o es pot descarregar de la web de l’AMB . Aquest formulari, un cop omplert i signat, s’ha d’enviar a l’AMB per correu postal.

L’any 2017 hi va haver 177.697 beneficiaris de la Targeta Rosa Gratuïta i 219.839, Beneficiaris de la targeta Rosa Reduïda. El cost de la tarifació social en compensació a les empreses operadores és d’uns 13,4 milions d’euros anuals.

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here