El vestíbul de l’Ajuntament baixllobregatí acull durant aquest mes d’agost una maqueta que mostra el resultat un cop enllestit del Pla d’urbanització de l’entorn del Castell. Segons L’Ajuntament castelldefelenc, el “Pla dignifica tota la zona i incrementa els espais verds, així com també es dignifica el carrer Pietat amb voreres més amples i nou mobiliari urbà”

El Pla d’urbanització de l’entorn del Castell a Castelldefels segueix les pautes que l’Ajuntament va marcar el 2008 després de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) mitjançant la qual el consistori aconseguia reduir l’edificabilitat del projecte original i ampliar la superfície de zona verda.

El PGM, aprovat per la Corporació Metropolitana de Barcelona el 1976, establia per a la zona la possibilitat d’edificar en un total de 5.373 m2 de terreny. L’Ajuntament va reduir llavors el terreny edificable a 4.050 m2, és a dir, només un 13,7% del total dels terrenys de què consta la zona. En canvi, augmentava la zona verda fins als 18.502,45 m2. Així, el 2008 aprovava la modificació del Pla General Metropolità per reduir l’edificabilitat en un 25% i augmentar la superfície de zona verda.

Per contra, els defensors de preservar l’espai es mostren a favor de blindar la pineda, i des de la Plataforma Defensem el Castell asseguren que “hi ha hagut mala intenció de destruir la pineda abans d’un possible acord per evitar la construcció”.

La plataforma Defensem el Castell també denuncia que Castelldefels ja té urbanitzat el 90% de la seva superfície i que construir a la pineda atempta “contra el dret dels veïns i veïnes de tenir un entorn natural”. A més, recorden que l’espai, a tocar del Parc del Garraf, actua com a corredor biològic de moltes espècies protegides. Els veïns també critiquen que els terrenys, propietat de Santiveri i del mateix consistori, han estat molts anys abandonats, i que ara, sense previ avís, s’ha preparat la zona en un temps rècord per començar les obres de manera imminent.

Font: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here