Les vacances estan a la volta de la cantonada per a molts espanyols. La primera operació sortida de l’estiu arrencarà el proper divendres 29 de juny amb el desplaçament de milions de vehicles per les carreteres espanyoles. La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu que es produeixin 89,3 milions de desplaçaments per carretera durant aquest estiu, un 2% més que en el mateix període de l’any passat. La primera “operació especial” arrencarà la tarda del divendres 29 de juny i acabarà l’1 de juliol, període en el qual s’esperen 4,4 milions de desplaçaments a les carreteres.

Per Tecnonews / AMIC

Amb la consolidació del telèfon intel·ligent, les aplicacions mòbils s’han convertit en un suport bàsic en els viatges a la carretera. Realitzar una anàlisi de la manera de conduir, pagar la gasolina sense baixar del cotxe, compartir els viatges en carretera per estalviar despeses o poder llogar cotxes entre particulars són només algunes de les opcions que ofereixen les aplicacions mòbils.

Coneix la situació de la carretera en temps real

Waze s’ha convertit en una app de referència per a molts conductors. L’activa comunitat d’usuaris notifica a l’aplicació en temps real la situació del trànsit, obres, accidents o embussos. I en cas d’incidents o trànsit a la ruta, l’aplicació s’encarrega de proposar al conductor una ruta alternativa per optimitzar el temps.

Mou-te en cotxe per tot Espanya… sense tenir cotxe

Amovens és l’única plataforma que integra tots els conceptes de mobilitat: compartir cotxe, lloguer entre particulars i rènting. La companyia espanyola permet compartir cotxe entre persones que tenen una mateixa destinació. Inclou per als viatges compartits una assegurança sense cost addicional per al conductor i els passatgers que cobreix l’assistència en carretera, objectes perduts, la garantia del trasllat cap a l’origen o destí i un servei “Concierge” per ajudar a trobar la millor alternativa si es cancel·la el viatge.

La companyia de mobilitat també té un servei de lloguer de cotxes entre particulars per rendibilitzar les hores que els vehicles no són utilitzats. En aquest cas, els majors de 21 anys tenen la possibilitat de llogar indicant DNI i permís de conduir. I, per a aquells que necessitin el cotxe durant un període més llarg, Amovens ofereix la possibilitat d’estrenar cotxe gràcies al seu servei de rènting.

Millora la teva conducció dia a dia

Drivesmart té la missió de millorar les habilitats del conductor. Aquesta plataforma mòbil monitoritza diferents elements com són velocitat, frenada, acceleració, presa de corbes o la reacció davant els elements del trànsit. Amb la combinació d’aquests paràmetres, s’ofereix una puntuació de la conducció amb l’objectiu d’aportar consells útils de cara a millorar la conducció i corregir les destreses al volant.

Paga la gasolina sense baixar del cotxe

GasPay és una aplicació que permet al conductor pagar la benzina repostada des del mòbil, sense necessitat de baixar del cotxe. La plataforma es vincula al compte bancari de l’usuari al seu telèfon intel·ligent, podent així abonar el preu del combustible a cop de clic. A més, ofereix altres avantatges com descomptes en futurs reportatges i factures en PDF de cada pagament realitzat a la gasolinera.

Mostra la ubicació actualitzada sense tocar el telèfon

On my way permet compartir la ubicació exacta en temps real mentre es viatja. A més, ho fa automàticament, sense necessitat d’utilitzar el mòbil per actualitzar la posició en la que el cotxe es troba. El conductor ha d’enviar l’enllaç que la plataforma crea a la persona que vol tenir al corrent de la seva posició durant el trajecte.

Les aplicacions enfocades a la conducció i els viatges a la carretera permeten estalviar despeses i tenir un major control dels elements del vehicle durant qualsevol trajecte, millorant la conducció i el viatge als passatgers.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here