Quan es compleix un any dels atemptats de Barcelona i Cambrils, els municipis del Baix Llobregat se sumaran a la convocatòria de duur a terme cinc minuts de silenci, penjar crespons negres o baixar les banderes a mig pal, per recordar i homenatjar les víctimes i reiterar el suport a les seves famílies.

Els atemptats de la Rambla de Barcelona i el Passeig Marítim de Cambrils, del 17 i el 18 d’agost de l’any passat, van matar 16 persones i van provocar més d’un centenar de ferits.

Castelldefels

La localitat del delta vol recordar i honorar les víctimes d’aquests atemptats terroristes, com a expressió solidària del reconeixement i compromís cap a aquestes persones, alhora que es reitera, en un acte de respecte, justícia i dignitat, el rebuig més enèrgic a qualsevol acte de violència que atempti contra les llibertats, la convivència i la democràcia.

Per això, els dies 17 i 18 d’agost les banderes onegen a mig pal a l’Ajuntament de Castelldefels, els edificis i dependències de la Generalitat i en les corporacions públiques de Catalunya, en record i homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes comesos els dies 17 i 18 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils.

A més, l’Ajuntament de Castelldefels convoca un minut de silenci davant l’edifici consistorial avui divendres 17 d’agost a les 12 hores, en el primer aniversari, en senyal de condemna i de rebuig a aquests actes i de solidaritat amb familiars i víctimes.

A més, aquest divendres 17 d’agost se celebrarà un acte organitzat per l’Ajuntament de Barcelona a la plaça Catalunya que comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa accidental, Candela López (Movem) i els regidors de Protecció Civil i Sistemes de la Informació, Lluis Soler (PDeCAT), i de Salut, Igualtat i Interculturalitat (CSPOT), Àlex Company.

Martorell

L’Ajuntament de Martorell s’afegirà, el proper divendres 17 d’agost, als actes en memòria de les víctimes i ferits pel primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. A les 12:00 hores, es faran cinc minuts de silenci en record a les víctimes dels atemptats del 17 i 18 d’agost de 2017 a la plaça de la Vila, davant de l’Ajuntament.

Durant la concentració també es donarà lectura a un manifest com a mostra de solidaritat amb les víctimes, compromís amb la pau i la llibertat, i per tal de posar de manifest la tasca que van realitzar els serveis d’emergències, mèdics i de seguretat durant aquells dies, i la gran resposta pacífica i cívica de la societat catalana.

Sant Feliu de Llobregat

Les banderes oficials onejaran a mig pal els dies 17 i 18 d’agost a la capitales del Baix Llobregat, en record de les víctimes dels atemptats terroristes comesos a Barcelona i a Cambrils el 17 d’agost de 2017.

L’Ajuntament de Sant Feliu se suma així al decret publicat per la Generalitat de Catalunya i al manifest de la Federació de Municipis de Catalunya, tot just quan fa un any en què la societat catalana es va veure immersa en el dolor i la consternació provocats per aquests atemptats.

L’Ajuntament vol retre homenatge a les víctimes i vol expressar la seva solidaritat amb les seves famílies alhora que rebutja qualsevol acte de violència que atempti contra les llibertats, la convivència i la democràcia.

Sant Vicenç dels Horts

A Sant Vicenç, l’Ajuntament també convoca cinc minuts de silenci per recordar les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La concentració es farà divendres, 17 d’agost, a les 12 h, davant l’Ajuntament

D’aquesta manera, el consistori se suma a la convocatòria impulsada per les entitats municipalistes arreu de Catalunya.

A més, del 16 al 18 d’agost, es penjarà un crespó al balcó de la Casa de la Vila i la senyera onejarà a mig pal a l’entrada del municipi, davant de Can Sala.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here