Les vacances són un període en què cal extremar les mesures de seguretat a casa i prendre mesures per evitar possibles robatoris.

Us facilitem un seguit de consells elaborats pels Mossos d’Esquadra, que poden ser útils abans de marxar de vacances o fins i tot quan l’habitatge queda buit per unes hores.

Davant de qualsevol sospita o soroll és aconsellable trucar immediatament al 112.

Consells de seguretat

– Deseu els objectes valuosos en llocs segurs.

– Comproveu que portes i finestres quedin ben tancades i connecteu l’alarma.

– Aviseu persones de confiança de la vostra absència. Demaneu a alguna persona que us reculli la correspondència i faci un cop d’ull de tant en tant a l’habitatge.

– Sigueu discrets a l’hora de comentar l’absència, eviteu donar detalls a les xarxes socials o comentar-ho amb gent desconeguda.

– No tanqueu del tot les finestres i no deixeu senyals visibles que facin pensar que sou fora de casa.

– No obriu la porta a persones desconegudes.

– Demaneu sempre la identificació al personal de l’aigua, la llum, el gas o el telèfon i comproveu el servei, trucant a la companyia. Desconfieu del número de telèfon que us faciliti el posible instal·lador.

– Tanqueu sempre amb clau les portes d’accés al carrer a l’hora d’anar a dormir i quan us absenteu encara que sigui per un breu període de temps.

– Tanqueu bé la porta d’entrada de l’edifici i comproveu que cap persona desconeguda aprofita per entrar-hi.

– Comproveu que la porta del garatge queda tancada a l’entrada i la sortida i que cap estrany aprofiti per entrar-hi.

– No deixeu les claus en cap amagatall extern al domicili.

– Si perdeu les claus, canvieu els panys.

– Si viviu en cases aïllades, podeu instal·lar temporitzadors automàtics d’encesa dels llums interiors o exteriors del domicili.

– Si guardeu a casa objectes de valor, cal que instal·leu mesures de protecció efectives d’acord amb les vostres necessitats.

– En cas de robatori, per facilitar la identificació de les vostres pertinences és convenient que guardeu la seva documentació i tingueu un inventari d’objectes amb el número de sèrie, la marca i el model.

Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here