Siguis o no siguis un/a amant de la poesia, l’estiu és un bon moment per endinsar-s’hi. Aquí us deixem algunes recomanacions de cinc llibres de poesia castellana i estrangera de poetes molt diferents que us transmetran les seves inquietuds amb poemes propers, sincers, i de fàcil lectura. No tingueu por i animeu-vos-hi!

Luis García Montero, A puerta cerrada 

És un llibre introspectiu en el que l’autor es tanca durant sis anys, en un període de crisi personal, que reflexa una societat en descomposició, en el que el poeta intenta indagar en el que li succeïa a ell i al mon, i si era certa la fresa de Sartre de “L’infern son els altres” o si cadascú havia d’assumir la seva part de culpa i buscar solucions a la transformació i als canvis en un país a la deriva. Un recull de poemes propers dels que n’és difícil sortir un cop t’hi has endinsat.

 

Walt Whitman, Leaves of Grass (Fulles d’herba)

És un llibre de poemes que l’autor va estar editant durant tota la seva vida. Totes els poemes estan connectats entre sí, i cada un d’ells representa la celebració de Whitman de la seva filosofia de vida i de la humanitat. Un llibre alegre que alaba els sentits en un moment en que això es considerava immoral.

Pablo Neruda, Veinte poemes de amor y una canción desesperada

 És l’obra més cèlebre i més recomanada del autor xilè. És un llibre que pertany a la juventud del poeta i en el que ell explica la seva experiència amorosa que no va dirigit a una sola persona. L’últim dels poemes és l’únic que parla de desamor. Un llibre ideal per als romàntics amb versos dolços i ben coneguts.

Gloria Fuertes, Aurora, Brígida y Carlos

Poemes que barregen humor i surrealisme amb ritmes senzills i recognoscibles. Un altre poeta per als més petits de casa. En aquest llibre cada lletra de l’alfabet està presentada per un nen o nena i està replet d’il·lustracions.

Gioconda Belli, De la costella d’Eva

 Belli és una de les veus femenines de la literatura nicaragüense que s’ha erigit com a pionera de la poesia revolucionaria i de la revolució en sí. Son poemes coherents, unitaris i feministes. En aquest llibre no es parla d’Adán sinó d’Eva, la primera dona bíblica. És un recull de poemes per a dones (i homes) de totes les edats que s’endinsaran de ple en una poesia lírica i subjectiva.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here