El diputat de la CUP Carles Riera ha lamentat que l’incident a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Cornellà de Llobregat d’aquest dilluns hagi acabat amb la mort de l’atacant i s’ha mostrat preocupat pel fet que es “normalitzin” les “execucions extrajudicials”. En una entrevista a l’ACN, Riera ha recordat que la funció de la policia “no és matar a un delinqüent, sinó de d’impedir que es cometi un delicte”.

En aquest sentit, el cupaire ha assegurat que els agents “s’han de cenyir a posar els individus a disposició judicial” i aplicar les mesures possibles perquè sigui així, una qüestió que “no està clar que fos així el 17-A i a Cornellà”. Des de la CUP han lamentat que amb l’atac a Cornellà “es repeteixi el que ja va passar el 17-A” i, per això, han anunciat que insistiran en demanar explicacions al conseller d’Interior, Miquel Buch, i avisen que reclamaran responsabilitats i corregir el rumb de la policia, “si cal”.

Durant l’entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN), Riera ha explicat que la CUP ja va sol·licitar informació sobre les actuacions policials del 17-A a la comissió d’investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils. La petició, però, no va ser atesa perquè, segons Riera, JxCat i ERC “s’hi van negar”. “Cal transparència, assumpció de responsabilitats i explicacions”, ha reclamat el diputat tant pels atemptats de l’any passat com per l’incident a Cornellà.

Després de mostrar respecte per la tasca preventiva dels Mossos pel que fa al terrorisme, Riera ha constatat que després del 17-A i ara amb el cas de Cornellà s’han començat a fer “habituals” les “execucions extra judicials”. Per tot plegat, la formació ha apuntat que quan es produeixi la compareixença del conseller Buch a la comissió d’Interior demanaran explicacions dels fets. “Volem saber quina és la línia de la policia i perquè es normalitzen les execucions extra judicials”, ha afirmat.

Les pistoles taser no eren la solucióEl diputat ha recordat que la seva formació “sempre ha estat crítica” amb les pistoles taser. “En països amb un ús generalitzat de les pistoles taser, la mortalitat que generen és significativa”, ha afirmat. Per això, ha admès que la utilització d’una d’aquestes pistoles en el cas viscut a la comissaria dels Mossos de Cornellà tampoc hagués estat la solució. “També pot ser una arma mortal”, ha reconegut.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here