La majoria de sortides han estat per petites inundacions de baixos i de carrers, embornals aixecats o basses a la via

Els Bombers de la Generalitat han fet entre la mitjanit de dijous i les 10 del matí d’aquest divendres un centenar de sortides per incidències relacionades amb la pluja.

Una cinquantena dels serveis s’han fet al Baix Llobregat i una trentena a Osona. Amb tot, cap dels serveis era de gravetat. De fet, la majoria han estat per petites inundacions de baixos i de carrers, embornals aixecats o basses a la via.

Per la seva banda, el telèfon d’emergències 112 ha atès fins a les 10 del matí 183 trucades, la majoria del Baix Llobregat (75), el Barcelonès (35), Osona (30) el Tarragonès (12) i el Vallès Occidental (9).

Per ciutats s’han rebut 27 trucades de Barcelona, 22 de Gavà, 15 de Sant Boi de Llobregat, 12 de Cornellà de Llobregat i 12 de Gurb (Osona).

Protecció Civil ha demanat “prudència al voltant de rius i rieres sobretot a l’interior Osona perquè el cabal del riu és important”. Per aquesta raó, ha recomanat evitar “circular per zones inundades amb acumulacions d’aigua o bé inundables”.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el front de pluges ha deixat registres especialment destacats a Gurb, on han caigut 93,2 mm; a Viladecans 72 mm, i a Tamarit 70 mm.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here