La localitat italiana de Teolo va acollir a principis d’aquest mes d’agost la celebració de les diferents proves en què es divideix el Campionat del Món de ‘downhill’, que aplega diferents modalitats de patinatge en descens per carreteres tancades expressament al trànsit, i dotades d’elements de seguretat, per a la celebració de les curses.

El jove de Castelldefels Oscar Archibaldo Rodríguez Escoin es va proclamar a Teolo campió del món júnior en la modalitat ‘longboard’.

El ‘longboard’ és un monopatí molt semblant al que coneixem com a ‘skateboard’. A diferència d’aquest darrer, més apte per a les acrobàcies o filigranes, el ‘longboard’ acostuma a ser de dimensions més grans i a tenir les rodes més amples per aconseguir més estabilitat i una tracció més gran.

Les curses ‘downhill’, o de descens de turons —que podria ser una traducció aproximada—, consisteixen a patinar en baixada per carretera, tan ràpidament com sigui possible i mantenint el monopatí sota control. El descens no es fa en solitari sinó en competència entre quatre ‘riders’ o patinadors, cosa que confereix més espectacularitat encara a les proves.

Els seguidors d’aquest esport assenyalen el jove castelldefelenc com a una de les figures mundials d’aquesta especialitat. De moment, Rodríguez Escoin és el nou campió del món júnior de ‘longboard downhill’.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here