Adrià Carrasco farà una roda de premsa amb els seus advocats avui dijous a la capital europea

L’activista dels CDR Adrià Carrasco, buscat per la policia espanyola per les acusacions de terrorisme, rebel·lió i sedició, és a Brussel·les. El jove d’Esplugues, buscat per la policia des del mateix dia que van detenir Tamara Carrasco a Viladecans, farà una roda de premsa aquest dijous al matí a la capital europea acompanyat del seu advocat, Christophe Marchand.

De fet, Carrasco compta amb el mateix equip legal que l’expresident Carles Puigdemont, els exconsellers “a l’exili” i Valtònyc, que coordina l’advocat Gonzalo Boye. Segons ha explicat Boye a l’ACN, en el cas de l’Adrià no hi ha ara per ara cap ordre europea de detenció vigent.

El 10 d’abril passat agents de la Guàrdia Civil van anar al domicili del jove d’Esplugues de Llobregat per detenir-lo però no el van trobar a casa. Des de llavors està en cerca i captura i l’últim que se sabia d’ell és que havia marxat a l’estranger, si bé encara no s’havia fet públic on es trobava.

La notícia que era fora va transcendir a principis de juny, gairebé dos mesos després que el jove abandonés el seu domicili i no es tingués cap notícia d’ell. El 8 de juny els membres del seu grup de suport van fer pública una carta on Carrasco denunciava la repressió a la que està sent sotmès i on assegurava que la por que ha sentit des que el passat 10 d’abril la policia es va presentar a casa seva, s’ha transformat “en por a la indiferència” i en una ferma convicció de seguir lluitant.

A diferència del que va passar amb l’Adrià Carrasco, els agents de la policia espanyola sí que van trobar la Tamara Carrasco, també membre dels CDR, al seu domicili de Viladecans aquell mateix dia, quan la van traslladar a les dependències del cos a Tres Cantos per declarar posteriorment davant el jutge. La jove va quedar en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars, com no poder sortir del seu municipi.

Avui dijous, l’Adrià Carrasco compareixerà davant la premsa a l’UNPO (Unrepresented Nations and Peoples Organization) per primera vegada des que va optar per ‘l’exili’. Ho farà al costat del seu representant legal, Christophe Marchand, i el membre del grup de suport ‘Adri et volem a casa’, Efrem Blázquez.

Marchand coneix de prop la situació a Catalunya ja que també és part de l’equip legal de Puigdemont i els exconsellers a Brussel·les, tant en el procés de les euroordres contra ells com en la demanda interposada contra el jutge Pablo Llarena.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here