El passat dimecres va iniciar-se a Molins de Rei la retirada de les 230 plaques fotovoltaiques situades a la plaça 1 d’Octubre perquè mai han pogut connectar-se a la xarxa de subministrament elèctric. Les plaques estaven repartides en set estructures i ocupaven una superfície de 600m2 Retirar-les suposarà un cost de 15.400€ i probablement les obres s’allarguin fins el dia 22 de setembre.

L’alcalde del municipi, Joan Ramon Casals ha manifestat que les plaques mai van ser ben rebudes per la població per l’impacte estètic que comportaven i a la vegada, no van tenir l’ús que s’esperava. El nou govern municipal va comprometre’s a retirar-les i ja s’estan pensant alternatives per a cobrir aquest espai a partir d’aportacions fetes pel Consell d’Infants.

El regidor de Medi Ambient, Josep Raventós, ha recalcat que les barreres legals i tècniques imposades pel govern del Partit Popular pel que fa a energies renovables ha dificultat la viabilitat de les plaques de l’antiga plaça del Molí. Ha destacat, però, que s’intentarà aprofitar el material en altres equipaments municipals. Mentrestant, les plaques es guardaran a l’antic CAP on s’hi faran les inspeccions necessàries per determinar-ne el seu estat. Pel que fa a les 35 tones de ferro pertanyents a l’estructura seran reciclades.

L’accés a la plaça 1 d’Octubre queda restringit únicament als treballadors mentre durin les obres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here