La Festa Major del Prat arriba aquest cap de setmana amb una completa agenda d’activitats per a tots els públics. Entre el divendres 28 de setembre i el dilluns 1 d’octubre, el Prat acollirà prop d’un centenar d’activitats, que tindran la cultura local i tradicional com a protagonista, juntament amb un cartell musical amb reconeguts cantants i grups com Alfred García, Maldita Nerea, Maria Arnal i Marcel Bagés, Dr Calypso, Buhos, Andrea Motis & Joan Chamorro Quartet o Muchachito, entre altres.

La Festa Major d’enguany també té un marcat caràcter participatiu, ja que més del 60% de les seves activitats han estat impulsades per entitats i col·lectius de la ciutat. Entre elles destaquen els castells, correfocs, gegants, danses tradicionals com els Picacrestes o els Bastoners i altres activitats de cultura tradicional i popular, organitzades per “El Nus”, la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional del Prat i les colles que la integren.

Tampoc no hi faltaran les propostes infantils i familiars, d’activitats tan diverses com el “clown”, el teatre, el circ o la màgia, amb espectacles a l’aire lliure i a l’espai de La Cirquera de la Plaça de Pau Casals.

Festa amb civisme i sense assetjament sexual

En aquesta edició, l’Ajuntament vol posar l’accent en la importància del civisme. Per això, s’ha triat com a lema “la Festa Major del bon rotllo” i es faran activitats de sensibilització apel·lant la ciutadania a gaudir de les diferents activitats en un clima de respecte i convivència i a prevenir les activitats de risc. També s’incidirà especialment en la prevenció de l’assetjament sexual i, per això, es durà a terme la campanya “Només sí és sí”.

El cartell musical de la Festa Major

La Festa Major del Prat comptarà enguany amb actuacions musicals i espectacles de figures destacades del panorama musical. El pratenc Alfred García -finalista de la darrera edició d’OT i representant de TVE a Eurovisió juntament amb la guanyadora del concurs, Amaia Romero- serà l’encarregat de fer el pregó que donarà el tret de sortida a la Festa Major el divendres 28 de setembre a les 21 h a la plaça de la Vila. L’endemà a la nit també actuarà al pàrquing de l’estació.

També es podrà gaudir del duo format per Maria Arnal i Marcel Bagés, un combinació de veu i guitarra que s’ha fet un lloc per mèrits entre les cites indispensables dels amants de la millor música; o Maldita Nerea, un dels grups més populars de pop rock en espanyol. També es podrà gaudir de la barreja de rumba i swing de Muchachito; del rock tropical de Buhos; del “ska” festiu de Dr. Calypso; de la personal i honesta aposta d’Enric Mostefusco, un músic barceloní impossible de catalogar; o de la cantant, trompetista i compositora barcelonina Andrea Motis, acompanyada pel seu baixista, el pratenc Joan Chamorro.

Altres espectacles també permetran conèixer grups musicals i talents emergents com Happy Jazz Feetwarmers o Ljubliana & the Seawolf. També actuaran grups pratencs tant al festival Meló_dia de dissabte 29 de setembre com durant l’espectacle “David Faure & Friends” el dilluns 1 d’octubre. També actuaran DJ pratencs a les “Nits de l’estació”, amb la presència de Pratlessons DJ SET i GzZ! DJ.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here