Del 21 al 30 de setembre arriba a Molins de Rei la festa major de Sant Miquel carregada d’activitats per a tots els públics. Per primera vegada, la festa major compta amb un escenari permanent a la rambla de la Granja per oferir activitats durant tot el dia.

El pregó que va donar el tret de sortida a una festa major ben llarga va dur-se a terme el passat dia 21 a càrrec de Molins de Rei Solidària. El cap de setmana també va servir per despertar al cuc, al camell i als castellers que ja estan ben preparats per gaudir de la festa. Durant tota la setmana s’aniran fent activitats però els plats forts arriben els dies 28, 29 i 30.

Divendres a la tarda tindrà lloc el XIII cercavila de grallers i el berenar popular que finalitzarà amb un espectacle infantil. A les 21h de la nit, arriba el foc i les bèsties al correfoc per envair els carrers de la ciutat. I un cop el camell i els diables hagin anat a dormir, a la plaça del Palau tindrà lloc el concert d’Èxta6 i Pupil·les i a la plaça de la Llibertat tornarà el 14è empalmat amb Flames at sunrise, Cleanstring, Ushanka, Rebird i Laguna, seguits de The Txandals que ja va tancar la festa major fa dos anys. Els Grallioli seran els últims de tocar abans que surti el sol. 

A Molins, la nit no s’acaba mai, a les 5h, a la mateixa plaça de la llibertat tornen les prematines i una hora més tard les matines, el camell més matiner sortirà a cremar ben d’hora. A partir de les 9h tindrà lloc la festa dels miquels amb un esmorzar i les nominacions als Miquels de l’any.

Dissabte al matí també es celebrarà el tradicional cercavila dels gegants vells i els més petits i atrevits podran donar el seu xumet al camell. Els més petits també podran gaudir, a la tarda, del corre-cuita del petit camell. Després, es celebrarà la passada dels gegants nous amb la participació de gegants de Bèlgica i de Navarra. I a la nit, surten els més agosarats per córrer davant el camell a les 20.30h. Tot seguit el grup Gossos omplirà la plaça de la Llibertat seguit del grup femení Roba Estesa.

Pels que encara tinguin forces, diumenge es farà la trobada de Montesa; la plaça 1 d’octubre s’omplirà de motocicletes de la marca. Tot seguit, tindrà lloc la 33a trobada de gegants i capgrossos amb moltes colles convidades, i també es celebrarà la 28a trobada de puntaires. L’última tarda de festa major la podreu passar a prop de tots els gegants que oferiran un berenar per a tothom que hi vagi. Els ja consolidats The papa’s and the popo’s seran els encarregats de tancar la festa major a les 20.30h fent moure l’esquelet a tothom.

Consulteu aquí el programa complet de la festa major!

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here