Als pratencs que estaven dormint a les 8 del matí de ben segur que els han despertat per començar el diumenge de festa major. I és que a les 9 del matí ja estaven els gegants plantats a la plaça de la Vila i ha sigut, com ja és habitual, a dos quarts de dotze del matí que han començat la cercavila pels carrers de la ciutat en un dels actes on no s’hi pot faltar.

Les colles locals i convidades, la de Sant Joan de Vilatorrada, Viladecans, Sant Cugat del Vallès, Argentona, BCN Casc Antic, Sant Just Desvern, Nou Barris, Sant Jaume de Barcelona, Montornès del Vallès i Collbató, han arribat a al parc del Fondo d’en Peixo, passades la una del migdia ha començat la ballada i el lliurament de recordatoris.

A les 12 ha començat, als Jardins de Torre Muntadas, l’indescriptible vermut Assajar és de covards organitzat pel Teatre Kaddish amb la col·laboració de la cia CasaReal. A cavall entre una lectura dramatitzada, un concert i una jam session actoral, la trobada no ha deixat indiferent ningú.

I just a la mateixa hora a la plaça de la vila començava la ballada de sardanes que anualment organitzen Amics de la Sardana i com ja és tradició acabava amb la Sardana de la Festa Major del Prat i La Santa Espina.

Mentre, al pati de l’Artesà començava a sonar a Big Band Prat de l’Associació Musical del Prat i la Big Band de l’Escola de Música de Canet ,  el públic ha pogut gaudir de temes dels Blues Brothers i de Glen Miller entre d’altres.

La Plaça Pau Casals a mes de circ, avui acull un mercat molt especial. Des de les 11 del matí  creadors i creadores s’han instal·lat a  L’Aparador, el mercat d’autoedició, art i artesania. Fins a les 20 del vespre podrem trobar petites edicions gràfiques, fanzins, objectes d’art i artesania que difícilment veiem als circuits més comercials. Hem vist objectes artístics fets a mà d’allò més diversos; roba per a petits, objectes de decoració, bijuteria, petites peces d’art. Moltes opcions i molt variades per poder tafanejar una estona.  Recordeu que l’Aparador seguirà a la tarda amb diversos tallers gratuïts: Un  d’scrapbooking amb l’Eva Marin a les 17.30 h i un per descobrir el ganxet a les 18h.

També aprofitem per recordar-vos el taller gratuït amb Kanaya Circ, que tindrà lloc a la mateixa plaça, de 18.00 a 20.00 hores. Plats xinesos, pilotes de malabars, slackline o diàbolos són alguns dels elements que trobareu en aquest espai familiar, obert a tothom que vulgui posar a prova les seves habilitats i seguir amb la festa.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here