El pregó de Festa Major va donar el tret de sortida a quatre dies de festa, música, balls i trobades d’amics, família i coneguts.  L’encarregat de desitjar a tots els pratencs i pratenques bona Festa Major va ser l’Alfred García, compositor, cantant i potablava de pro.

Un Alfred emocionat i somrient va sortir divendres al balcó de l’Ajuntament puntualment a les nou del vespre per explicar a una plaça de la Vila plena de gom a gom com ha viscut la música des de ben petit. Va recordar com va créixer vinculat a diferents projectes i entitats de la ciutat, des dels seus inicis a la Unió Filharmònica del Prat fins al dia d’avui, després d’un any intens i ple d’emocions amb el seu pas pel programa Operación Triunfo.

L’Alfred va compartir la seva manera de veure la vida i els seus valors, els seus racons del Prat i el seu sentiment potablava. I com a músic, va voler regalar a la seva ciutat, una de les seves composicions: una nova versió de la Sardana de Festa Major, feta expressament per aquesta festa i que va posar el punt final a un magnífic pregó.

Una sorpresa més esperava als assistents a la plaça de la Vila: els seus pares i també la seva companya Amaia el van acompanyar al balcó de l’Ajuntament en un dia tan especial, i els focs d’artifici van tancar un fantàstic inici de la #fmelprat.

La nit va continuar amb tothom amb ganes de cremar la sola de les sabates, un munt de gent amb ganes de trobar-se i retrobar-se a l’estació, moltes persones amb ganes d’escoltar i gaudir de la mà de quatre propostes amb un nexe comú, el ritme, el flow! Una fórmula invencible per començar ben amunt la Festa Major.

Les nits a l’estació van arribar amb força de la mà de Muchachito, Auxili, La Banda Biruji i PratLessons

Els d’Ontinyent no tenen cap vergonya i van estrenar l’escenari de la RENFE desplegant el seu reggae, rap, ska amb tota la frescura que dóna la joventut d’aquesta banda que, amb dos discos a la seva esquena, són ja una de les bandes referents del gènere. Es van entregar al públic que anava acostant-se de forma progressiva a l’escenari de l’estació desplegant el seu repertori i contaminant-nos del seu esperit rebel i festiu.

Muchachito no és novell a la Festa Major del Prat, fa uns anys vam poder gaudir del seu directe al Parc Nou amb una multitud ballant i corejant els seus hits. Divendres a la nit, tot i el canvi d’emplaçament, la calurosa benvinguda per part del nombrós públic es va repetir. I és que el seu rumboxing és pràcticament infal·lible i convida fins els descreguts a moure els peus i deixar-se emportar per un directe dinàmic, enèrgic i entregat en què temes antics i nous es van anar entrecreuant amb la força i l’elegància de qui gaudeix fent música i compartint-la.  Com ja és habitual, un pintor l’acompanyava creant una peça en directe al ritme de les canços del de Santa Coloma.

La Banda Biruji va pujar a l’escenari amb un ambient caldejat i festiu, amb les sabates mig gastades i amb ganes de no parar de ballar! Una combinació perfecta per aquesta orquestra que ho té molt clar: un directe vibrant, bona música i molt ballable amb una mescla perfecta d’estils i interpretant una rere l’altra versions de temes reivindicatius i alternatius tant del panorama català, espanyol i internacional. L’èxit va ser indiscutible i no van donar un respir a les nostres caderes en les dues hores d’espectacle que ens van regalar.

Pratlessons ja van ser fa poc a l’escenari principal de la Festa Major i és que ells com ningú saben posar la dosi de flow, gamberrisme i actitud necessàries per viure la festa instensament. Així que tot just acabaven de prendre l’escenari, carregats de pilotes i inflables per acabar la primera de les nits a la Renfe.

Dissabte día de festa grossa!

La Festa Major va seguir a la plaça de la vila amb les danses tradicionals dels Picacrestes. És ja la  8a Ballada de Festa Major de la Colla Dansaire del Prat, Picacrestes, que inclou els recuperats Ball del Tortell del Prat i el Ball de Bastons del Prat. A més, enguany s’hi va convidar la colla Ball de Diables del Prat, que va presentar els “Primers versots del Ball de Diables del Prat”.

A continuació va arribar un dels moments més emocionants del dissabte: la Trobada Castellera de Festa Major! Els Castellers del Prat, acompanyats pels Castellers de Cornellà, els Capgrossos de Matarò i els Castellers de Vilafranca van celebrar una nova diada que va començar amb el descobriment de la placa commemorativa del 3d7 de Castellers del Prat, primer castell de set descarregat per la colla en la passada  Diada Castellera del 30 de juny de 2018.

La trobada castellera va comptar també amb un moment molt emotiu, quan dones de les diferents colles van realitzar  pilars d’homenatge a l’Aurora Batet, considerada la primera dona castellera de la història i commemorant que aquest 2018 es compleixen 70 anys de l’actuació de Batet amb els Xiquets d’Eramprunyà a la mateixa plaça de la Vila. L’acte va ser una reivindicació de la contribució clau de les dones en l’expansió i en la millora tècnica que ha viscut el món casteller en les darreres dècades.

Va ser una gran jornada pel locals, que van descarregar per primera vegada a la seva història un 4d7. També es van poder veure castells de primer nivell i gran dificultat, com el 3d9f descarregat pels Capgrossos de Mataró i els Verds de Vilafranca, o el 5d7  de Castellers de Cornellà, descarregat per primera vegada per la colla aquesta temporada. La jornada s’ha desenvolupat de la següent manera:

1era ronda:

• Castellers del Prat: 5d6

• Capgrossos de Mataró: td8f

• Castellers de Cornellà: 5d7

• Castellers de Vilafranca: td8f

2a ronda:

• Castellers del Prat: 3d7

• Capgrossos de Mataró: 3d9f

• Castellers de Cornellà: 3d7a

• Castellers de Vilafranca: 3d9f

3era ronda:

• Castellers del Prat: 4d7

• Capgrossos de Mataró: 5d8

• Castellers de Cornellà: 4d7a

• Castellers de Vilafranca: 5d8

La ronda de pilars de comiat, amb 4p4 de les diferents colles, va tancar la Trobada Castellera de Festa Major.

Al barri de Sant Jordi el protagonista va ser el circ i és que la companyia europea Pitanga va transportar als assistentss a un món surrealista ple de puces, lluentons, sorpreses i alts vols. I al barri de Sant Cosme, els protagonistes van estar els mateixos pratencs i pratenques que van organitzar una mostra artística i cultural: Comença l’espectacle. El grup de teatre dels amics Pota Blava van presentar l’obra Caperucita 2.0, però també es van poder veure balls, coreografies, i sobretot moltes ganes de compartir la Festa Major. Per acabar, tots els assistents van ballar la coreografia de la cançó Jo sóc del Prat.

En canvi al Fondo d’en Peixo, les Músiques al Parc ens fan arribar les creacions més locals al Festival Meló_dia, que va tornar un cop més per la Festa Major. Tres hores per gaudir d’estils, edats i sons ben diferents amb les bandes que van pujar a l’escenari: Macondo, Mañana es Tomorrow, Xavier Mata, Colorado, Virtual, Once Upon a Swing, Puteados del Sistema, Totti, Marc Mira i Howlin’ Psycho.

A la plaça de Pau Casals la Banda de Música del Prat va fer el seu tradicional concert de Festa Major. Un concert decidicat a la música simfònica colombiana i que va acabar com és tradició amb la interpretació de la Sardana de la Festa Major del Prat.

I a les 9, com ja és tradició, els carrers s’han omplert de l’estrèpit dels tambors. El foc, la percussió i el pollo van ser els protagonistes del 34è Pratifoc. Un espectacle que no decepciona, i que serveix d’avantsala a la gran nit de dissabte, amb les havaneres del grup gironí Les Anxovetes als Jardins de Mon Racó i els concerts al pàrquing de l’estació.

Enguany, la tradicional Cursa Popular de Festa Major ha canviat de data i serà el diumenge 7 d’octubre.

Alfred Garcia i Maldita Nerea, un combinat de luxe per la segona nit de concerts a l’estació

El segon dia de Festa Major tot es fa una mica més lent, comencem a sentir el cansament i la son es fa present però, a més, dissabte és un dia marcat per la intensitat i és quasi impossible trobar un forat per dormir i descansar una estona. Per sort, l’actitud mai no decau i les propostes són prou atractives com per llençar-se al carrer i donar-ho tot.

A l’Alfred Garcia molts ja el van veure divendres durant l’emotiu pregó que va dedicar a la ciutat. Allà ja vam poder escoltar una versió que ha regalat al Prat i que se suma a les 21 versions ja realitzades per músics de la ciutat. Però més enllà d’això, i del seu èxit mediàtic, l’Alfred domina l’escenari com pocs músics i és capaç de connectar amb el nombrós públic que va congregar-se per acompanyar-lo, animar-lo i sobretot per gaudir de les seves cançons, del seu directe i, en definitiva, per compartir amb ell la seva passió per la música.

El seu concert va ser un regal de principi a final, pels músics que el van acompanyat durant tot o algunes parts del concert, per la presència de l’Amaia en una de les cançons, les dedicatòries i cançons com She looks so beautiful que va enregistrar a La Capsa en el projecte Cocoon fa uns anys, les noves cançons que es van pogut escoltar en primícia i versions delicioses de músiques diverses… L’Alfred sap crear una atmosfera que va ser capaç de transmetre’s a tot el recinte de l’estació i que va emocionar a molts dels ciutadans del Prat, orgullosos que un músic com l’Alfred llueixi el seu orgull pratenc pel món.

Després del moment d’èxtasi, el Dj local GzZ! es va encarregar d’ambientar amb els seus megamixos el pàrquing de l’estació per preparar l’escenari per a Maldita Nerea. Aquesta banda, liderada per Jorge Ruiz porta més de 15 anys damunt dels escenaris però va aconseguir un renom creixent amb els seus darrers treballs. Joves i adolescents gaudeixen de les seves lletres i d’un directe fresc i treballat en què convida al públic a prendre-hi part activa, ja sigui il·luminant el recinte amb les llums dels mòbils, com buscant a algú a qui estimem prop de nossaltres per tocar-li les galtes i besar-lo… Maldita Nerea van oferir un gran concert que no va decebre als nombrosos fans que corejaven moltes de les cançons.

I va arribar el torn de La Golden Beat, què dir d’una de les grans orquestres de versions funk, disco i pop? Una dosi extra de ball i energia desbordant per posar punt i final als concerts a la RENFE… Però això no s’acabava aquí perquè encara quedaven dos dies de Festa Major!

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here