Fins a l’11 d’octubre se celebra la setena edició de Ciutats Defensores de Drets Humans, on activistes d’arreu del món transmetran les seves vivències en diferents ciutats de Catalunya

Procedents de Palestina, Egipte, Guinea Equatorial, Hondures, Mèxic, Estats Units, Birmània i Espanya, visitaran quinze municipis catalans per donar a conèixer la tasca que realitzen als seus llocs d’origen i per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la defensa dels drets humans i el suport internacional a les seves lluites. Son persones que pateixen discriminació per raons de gènere, persones desplaçades, empobrides, del col·lectiu LGTBI, minories nacionals, ètniques, religioses i lingüístiques, entre daltres.

Entre aquestes ciutats, hi trobem les baixllobregatines de Castelldefels, Sant Boi, El Prat, Viladecans, Cornellà i Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Vicenç dels Horts i Molins de Rei.

La visita s’emmarca en el projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que des del 2013 organitzen diferents municipis catalans i que consisteix en nombroses activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors i defensores de drets humans, persones que posen en risc la seva seguretat i la seva llibertat per denunciar vulneracions de drets. Lany 2017 van ser assassinats 300 activistes pels Drets Humans de diferents llocs del món, segons linforme publicat per Front Line Defenders.

El mecanisme que s’utilitza és el de la transmissió oral, donar protagonisme i posar en valor l’experiència dels activistes. És a dir: acollir a Catalunya durant dues setmanes a un bon nombre d’activistes pels drets humans d’arreu del món perquè transmetin les seves experiències en primera persona. Es combinen activitats que van des de xerrades obertes al públic, a entrevistes a ràdios i televisions, com col·loquis per a que pugui intervenir tothom a més de tallers i conferències.

Per més informació de qui son els activistes que participen a les jornades feu clic aquí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here