Les alcaldies de Barcelona i de Reus són les que tenen assignada una atribució de sou més elevada de Catalunya, segons les dades del portal de transparència del consistori de la capital catalana i les que ha fet públiques aquest dijous el Ministeri de Política Territorial. En el cas de Barcelona, l’Ajuntament destina una assignació de 100.000 euros anuals per al càrrec de l’alcaldia, tot i que el codi ètic de Barcelona en Comú estableix que l’ingrés d’Ada Colau ha de ser com a màxim de 2.200 euros nets al mes en 14 pagues. La resta la rep el partit, que és l’encarregat d’administrar-la. En el cas de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, l’assignació és de 75.000 euros anuals. Rialp és el municipi on l’alcalde cobra una quantitat més petita, 120 euros.

Després de les alcaldies de Barcelona i de Reus, la tercera més ben dotada és la de Cornellà de Llobregat, on l’alcalde, el socialista Antonio Balmón, que té dedicació exclusiva, cobra 71.604 euros bruts anuals.El segueixen els alcaldes de Terrassa, Lleida i Tarragona, els socialistes Alfredo Vega, Fèlix Larrosa i Josep Fèlix Ballesteros, que segons el llistat fet públic pel Ministeri de Política Territorial, reben una atribució bruta anual de 71.443, 70.092 i 69.040 euros respectivament. Els tres tenen dedicació exclusiva. L’alcaldessa de Girona i diputada al Parlament de Junts per Catalunya, Marta Madrenas, se situa per darrere amb una retribució bruta anual de 68.498 euros per la tasca que duu a terme al capdavant del consistori gironí, també amb dedicació exclusiva.

A Salou, en canvi, l’alcalde, l’independent Pere Granados, té una dedicació parcial, per la qual rep una retribució bruta anual de 52.250 euros. Granados està per sobre del que es paga en diversos municipis per la dedicació exclusiva de la persona que ocupa l’alcaldia. En són exemples Cambrils, amb 51.300 euros, Sant Just Desvern, amb 50.553, o Montcada i Reixac, amb 50.000.En alguns municipis les quantitats destinades a les alcaldes es divideixen entre la retribució i les assistències i altres percepcions. És el cas de Santa Margarida de Montbui, on el socialista Teo Romero cobra 15.335 euros pel primer concepte i 27.122 pel segon, és a dir, 42.457 euros bruts anuals.

A Sant Andreu de la Barca, en canvi, el socialista Enric Llorca no té cap mena de dedicació a l’Ajuntament, i no té una atribució designada. En canvi, pel segon concepte, les assistències i altres percepcions, rep 36.280 euros anuals.Com l’alcalde de Sant Andreu n’hi ha 91 més arreu de Catalunya. El que rep una quantitat menor és el de Rialp, el convergent Gerard Sabarich, que segons la informació que consta al Ministeri cobra 120 euros per assistències i altres percepcions. Sabarich també és vicepresident tercer de la Diputació de Lleida i vicepresident del Patronat de Turisme.

Pel que fa a la resta de municipis on l’alcalde no cobra res, n’hi ha 26 a la demarcació de Barcelona, 14 a la de Girona, 42 a la de Lleida i 20 a la de Tarragona.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here