El govern municipal (ERC+CUP+PdCat+ ICV Movem Corbera) dóna suport a l’ex-alcaldessa Rosa Boladeras (PSC avui a l’oposició) davant la seva citació judicial per haver permès que la ciutadania de Corbera pogués votar el dia 1 d’octubre de 2017. Boladeras ha rebutjat públicament aquest suport mitjançant una carta on el cataloga “d’hipòcrita i oportunista”

L’Ajuntament de Corbera de Llobregat va manifestar públicament el seu suport institucional a l’ex-alcaldessa del municipi i actual regidora del PSC, Rosa Boladeras, que va ser citada a declarar al jutjat per la policia judicial perquè era la màxima autoritat de la localitat el dia 1 d’octubre de 2017, quan es produí el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

El govern municipal actual en bloc (ERC+CUP+Pdcat+ICV-Movem Corbera) va donar suport a l’ex-alcaldessa (PSC, avui a l’oposició) per haver permès que la ciutadania de Corbera pogués “expressar el seu dret de vot”.

De les eleccions municipals de 2015 va sorgir un govern de coalició PSC-ERC amb independents fruit d’un pacte que contemplava la possibilitat de permetre la celebració del referèndum. L’1 d’octubre la ciutadania de Corbera va poder votar lliurement. La Rosa Boladeras n’era l’alcaldessa.

L’actual alcaldessa, la Montserrat Febrero (ERC), expressa que “hem volgut estar al costat de l’alcaldessa que no va posar cap impediment que Corbera pogués votar pel futur de Catalunya. El meu partit, el govern que presideixo i el plenari municipal han mostrat i votat diverses vegades donar la veu al poble per decidir el futur del país. No podíem donar l’esquena a qui va permetre que això passés, tot i les grans diferències que tenim en aquesta matèria i que ja no compartim govern municipal”.

Segons fonts judicials, la Rosa Boladeras va declarar aquest dimecres 10 d’octubre a la Ciutat de l Justícia de Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat.

Boladeras, ex-alcaldessa i regidora a l’oposició, ha expressat el seu rebuig al suport de l’equip de govern amb motiu de la seva citació per declarar en relació a la votació del dia 1 d’octubre, mitjançant un incisiu escrit en forma de carta a l’actual alcaldessa de Corbera, que reproduïm parcialment:

Agraeixo de cor totes les mostres sinceres de recolzament i preocupació que he rebut amb motiu de la meva citació. Però a les persones, a vostè entre elles, que han maquinat fins a fer-me fora de l’Alcaldia perquè consideren que no sóc digna d’ocupar aquest càrrec – potser no sóc “prou catalana” segons els seus “estàndars”-, els he de dir que el seu suport se’l poden posar on els càpiga.

Li demano, per tant, que faci extensiva aquesta carta expressant el meu rebuig a aquest “suport institucional” als regidors i regidores del seu equip de govern i que, així mateix, en doni compte al proper Ple municipal. D’altra banda, li exigeixo que se’n faci la mateixa difusió que s’ha fet al comunicat de l’Ajuntament, publicant-la als mateixos mitjans de comunicació municipal on s’ha fet públic el seu “recolzament”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here