Més d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dissabte a la tarda a Sant Boi de Llobregat per mostrar el rebuig a un acte del partit VOX al casal del barri de Mariano i, a la vegada, condemnar les pintades que han aparegut a la façana de l’edifici on viu una militant de la CUP, amb amenaces com ‘España no olvida’. Els Mossos d’Esquadra i la policia local han muntat cordons als accessos a l’equipament per restringir-ne el pas.

Els participants en la mobilització -militants de partits polítics i membres d’entitats socials i veïns de Mariano- han participat primer en un dinar popular a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, contigua al casal, i després s’han concentrat en un dels accessos a l’equipament perquè se sentís el seu rebuig a un acte “feixista i xenòfob”.

‘España no olvida. Fuck CDR’ i ‘Feminazi. Tabarnia no olvida’ són els dos missatges dirigits contra la militant de la CUP de Sant Boi, amb el seu nom i cognom, i acompanyats per simbologia feixista que han pintat en aquesta ciutat la nit de dijous a divendres. Una de les amenaces s’ha pintat a casa d’ella i és la tercera vegada que es troba amb aquest tipus de missatges. Per això diverses formacions polítiques i entitats socials i veïnals han organitzat un dinar popular com a “resposta col·lectiva al feixisme”.

La mobilització tenia un altre objectiu, mostrar el rebuig a un acte que VOX ha fet aquesta tarda a Sant Boi de Llobregat i que ha portat els Mossos a acordonar els accessos al casal de Mariano. La policia local ha tallat el trànsit als carrers que desemboquen a aquest equipament i, en els accessos immediats al casal, la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra ha disposat agents i tanques per restringir-hi l’entrada i limitar-la als assistents a l’acte. Mentre l’acte de VOX transcorria dins el casal, els concentrats han cridat proclames com ‘Nazis, no’ o ‘Tabarnia sois cuatro gatos’, sense que es produís cap incident. Dins del casal, també hi havia agents de la Brimo.

En una roda de premsa davant les tanques i el cordó dels Mossos, el diputat de la CUP Vidal Aragonés ha responsabilitzat el PP i Cs del “senyalament que després provoca determinades agressions” com a “efecte de la criminalització permanent que han desenvolupat contra l’esquerra independentista en els darrers mesos”. Per al cupaire, aquesta “criminalització pel fet de ser migrant, humil, independentista o d’esquerres” és una de les raons per què “aquests grupuscles semblaria ara que tenen més força”. Aragonés ha afirmat que les pintades contra Laure Vega busquen “identificar aquell que lluita per una altra societat”. “Moltes vegades diem que ‘Si ens toquen a una, ens toquen a totes’ i avui aquesta resposta és una realitat”, ha reblat el diputat de la CUP, mirant les desenes de persones concentrades mostrant lemes com ‘Feixisme, ni a Sant Boi ni enlloc’ o missatges idèntics contra el masclisme, l’homofòbia o el racisme.

Vega ha lamentat que tot i que ha denunciat les pintades que havia patit anteriorment, restin “impunes”. Precisament Pere Fernández, de Comunistes de Catalunya, ha instat la Fiscalia de delictes d’odi i discriminació a investigar les pintades i ha afirmat que “no hi ha excuses” per no fer-ho. Mireia Suero, d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), ha mostrat la “condemna absoluta a agressions” d’aquest tipus que “estan creixent amb total impunitat”.

El president de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós, s’ha preguntat com pot ser que “persones que són llavor d’humanitat, pau, tendresa i solidaritat siguin l’objectiu de persones que només l’odi els alimenta el cor” i ha apel·lat a l’esperit de les organitzacions veïnals i comunitàries per fer front des dels barris al repte de lluitar contra el “feixisme, al racisme i la xenofòbia”. Han donat suport a la concentració la CUP, Esquerra Sant Boi, ANC Sant Boi, CDR Sant Boi, Endavant Baix Llobregat, Arran, Comunistes, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i entitats veïnals i socials de la ciutat. Els organitzadors de la concentració l’han desconvocada cap a dos quarts de 7 del vespre.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here