Els metges dels Centres d’Atenció Primària han convocat una vaga de cinc dies, del 26 al 30 de novembre, per reclamar millores assistencials i laborals que frenin la precarietat dels CAP.

 Estan convocats 5.700 metges d’arreu de Catalunya entre metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs, que denuncien una situació que consideren “extremadament crítica” amb un accentuat excés de feina i unes condicions laborals precàries.

Ana Roca, portaveu de pediatria del Sindicat de Metges de Catalunya, convocant de la vaga, ha expressat que “Als metges no ens agrada fer vaga, però no és un fracàs nostre, que hem fet tot el que teníem a l’abast. Qui no ha fet la seva feina han estat els representants de l’Institut Català de Salut

Els professionals dels CAP pateixen retallades salarials des de l’any 2010 que han comportat una pèrdua d’un 30% del poder adquisitiu d’aquests treballadors i treballadores, a més, han produït una situació de sobrecàrrega assistencial, amb programacions de visites de manera simultània en alguns casos. És per aquest motiu, que demanen que l’ICS destini un 25% del seu pressupost a l’atenció primària, i no un 16%, com s’està duent a terme ara mateix.

El president de la sectorial d’atenció primària de Metges de Catalunya, Javier O’Farril, ha afegit que “Volem uns centres d’atenció primària dignes, de qualitat i amb un pressupost adequat, que puguem tenir temps de mirar a la cara al pacient”

Una altra de les demandes del MC és la reposició de 920 professionals que van ser “perduts amb les retallades” i reclamen un límit de 28 visites diàries per consulta i no les més de 40 que acaben assumint en algunes situacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here