Adrià Carrasco, el membre del CDR d’Esplugues de Llobregat establert a Bèlgica, no es planteja tornar a Catalunya de forma immediata després que l’Audiència Nacional hagi descartat investigar-lo per terrorisme

En declaracions a la premsa des de Brussel·les, l’activista assegura que està “valorant” amb la seva defensa la decisió presa per la justícia espanyola i un hipotètic retorn a l’Estat. Amb tot, ha assegurat que “evidentment” la primera condició per tornar seria que es retirés l’ordre de cerca i captura contra ell vigent a l’Estat espanyol. “Llavors em plantejaria tornar”, admet. Per a Carrasco, que es descarti el delicte de terrorisme és “un pas” però reivindica que el seu objectiu és “l’absolució total”.

“No hem d’oblidar que són ells els que ens han posat aquí, no ens estan perdonant la vida, tot el contrari, això és el que hauria de ser en un país normal”, ha reblat des de la capital belga afirmant que n’ha parlat també amb Tamara Carrasco.En qualsevol cas, Carrasco afirma que té més esperances després que el cas s’hagi remès als jutjats catalans. “Però no perquè estigui en un jutjat català, simplement perquè els delictes que són competència de l’Audiència són terrorisme, rebel·lió i sedició i el fet que estigui en un jutjat ordinari implica que aquestes acusacions ja no són possibles”, ha puntualitzat.

Al setembre l’advocat belga de Carrasco, Christophe Marchand, va assegurar precisament que el millor escenari pel seu client era que es rebaixessin les acusacions a desordres públics i el cas pogués passar a un tribunal català.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here