La defensa de Tamara Carrasco diu que demanaran aixecar les mesures cautelars que l’impedeixen sortir de Viladecans

L’Audiència Nacional ha decidit enviar als jutjats catalans la causa contra els membres dels CDR Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, per un delicte de desordres públics i ha descartat el delicte de terrorisme. Arran d’un informe de la Guàrdia Civil i a petició de la fiscalia, el magistrat Diego De Egea diu que només se’ls pot atribuir desordres públics i que els CDR no estan considerats per ara grup terrorista. Per això, considera que l’Audiència Nacional no és competent per aquest delicte.

Inicialment la fiscalia va denunciar els dos coordinadors dels CDR per terrorisme i rebel·lió. Fa uns mesos el magistrat ja va descartar el terrorisme per a Tamara i ara també ho ha fet per Adrià Carrasco, que segueix residint a Bèlgica per eludir la justícia espanyola.

En una interlocutòria d’una pàgina, el magistrat diu que l’Audiència Nacional només pot perseguir el delicte de desordres públics si està comès per una organització terrorista, “element que fins ara no està acreditat”. Per això, considera que no es pot paralitzar el procés contra els dos membres dels CDR mentre s’investiga si aquestes organitzacions són grups terroristes o no. Per tot plegat, De Egea remet la investigació als jutjats degans de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona perquè es facin càrrec de la investigació si ho consideren oportú.

L’advocat de Tamara Carrasco, Benet Salellas, ha explicat que encara no li han notificat a quin jutjat ordinari enviaran la causa. També ha avançat que, un cop sàpiguen quin jutge se’n fa càrrec, presentaran una petició perquè aixequin les mesures cautelars dictades per l’Audiència Nacional que impedeixen a l’activista sortir del municipi de Viladecans.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here