El secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, Joan Guix, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, s’han reunit aquest matí amb el gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu, Manuel Álvarez, per definir les accions que han de consolidar l’hospital com a centre sanitari de referència.

Entre les actuacions, es preveu que l’Hospital de Martorell “pugui fer formació de salut pública a profesionals de forma coordinada amb la Universitat Central de Catalunya UCC-UVic”, ha avançat l’alcalde Fonollosa. “La Generalitat ha vist la proposta amb bons ulls i ara caldrà perfilar els models amb la universitat. D’aquesta manera, l’hospital pot retenir talent qualificat per implicar-se en el projecte acadèmic universitari de forma innovadora”.

L’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell també col·laborarà en l’activitat docent i recerca en l’àmbit de les Ciències de la Salut de la UCC-UVic a través de la creació de convenis, models assistencials o d’altres fórmules.

D’altra banda, es posarà en marxa un programa pioner que preveu la creació d’Unitats d’hospitalització domiciliaria a persones grans o malalts complexos de la zona. Seran els professionals sanitaris els que es desplacin al lloc de residència d’aquestes persones en cas de necessitar atenció hospitalària.

“Des de la Generalitat no concebem la salut pública sense treballar molt directament amb els ens locals, ajuntaments i hospitals comarcals. Per a nosaltres és un valor afegit immens. Cal potenciar els aspectes més saludables de la ciutat i introduir la filosofia que les polítiques que es realitzen des dels ajuntaments poden tenir un impacte important en salut”, ha declarat el secretari Joan Guix.

Font: Ajuntament de Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here