Els treballadors del centre logístic d’Amazon al Prat de Llobregat auguren que la vaga convocada a les instal.lacions de San Fernando de Henares (Madrid) coincidint amb el ‘Black Friday’ i la campanya de Nadal els repercutirà en un augment de la ràtio de producció que avisen que no acceptaran.

Comissions Obreres -sindicat majoritari en el recent escollit comitè d’empresa- ha avançat que instarà els treballadors a “fer cas omís” a les indicacions de la companyia si els exigeix un augment dels volums de productivitat tenint en compte que al centre del Prat no hi ha convocada la vaga anunciada pels treballadors de Madrid. “La política d’Amazon és tallar l’efecte d’un conflicte laboral desviant l’activitat a altres centres”, ha assegurat a l’ACN José Luis Arias, assessor i representant sindical de CCOO.

Arias ha remarcat que la vaga dels treballadors d’Amazon a San Fernando d’Henares neix de les discrepàncies entre treballadors i direcció per la regulació del conveni laboral. En concret, la plantilla de Madrid s’oposa a la supressió del conveni propi d’empresa, fet que els deriva a la regulació laboral del sector a nivell provincial. En el cas dels treballadors del Prat, José Luis Arias ha detallat que es regeixen pel conveni del sector de la logística de la demarcació de Barcelona, de manera que queden al marge del conflicte d’altres centres.

Tot i que la vaga de Madrid no afecta directament el centre logístic d’Amazon al Prat, però, CCOO tem una afectació indirecta coincidint amb el ja habitual increment de producció de la campanya del ‘Black Friday’ i de Nadal. Segons José Luis Arias, actualment ja han detectat dies de puntes de treball des que els treballadors de Madrid van anunciar la convocatòria de vaga pel 23 i 24 de novembre, i preveuen que s’incrementarà la plantilla amb treballadors d’agències de treball temporal.”Si Amazon vol repartir allò que té al Prat i, a part, també vol treure allò que hauria de repartir des de Madrid, això comporta un augment de la productivitat. És evident”, ha assegurat a l’ACN l’assessor sindical, que s’oposa a un augment de les ràtios marcades a la plantilla.

Segons Arias, si els treballadors accepten que se’ls imposi un increment del volum de treball, hi ha el risc que l’empresa consolidi aquestes noves ràtios: “Com que veuen que poden produir més, ho tornen a augmentar encara que no hi hagi una vaga a un altre centre”, ha afegit.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here